Festival, fotball og framtid

This content has been archived. It may no longer be relevant

Sommeren har vært lang, varm og deilig for medlemmene i Gorillaredaksjonen. Nå er vi imidlertid tilbake med et helt lass av ny og gammel musikk for å varme deg langt inn i sjelen, langt utover høsten.

FRAMTID

Bergen har lang tradisjon for å produsere bra musikk, og i ukens sending kan vi friste med en verdenspremiere på et ganske så nytt, men helt fantastisk band – Utakk, med Øystein fra Øzz and the Islanders, pluss folk fra blant annet Manheads og Dig Deeper.  Sjekk ut youtubevideoen med deres første singel (se under), nyt den andre singelen på Gorilla og kom deg på Victoria på lørdag for å få med deg slippfesten til albumet.

 

 

I tillegg til Utakk spiller vi også den nye singelen til den bergenske supergruppen Evig din for alltid, hvor låtskrivergeniene Frank Hammersland og Per Arne “Piddi” Fjeldstad slår seg sammen med Sgt.Petter og en trommis som har spilt med A-ha (!) for å lage deilig, bergensk pop.

FOTBALL

Men det er ikke bare ny musikk som er på gang – verdens beste fotballiga, Premier League, er omsider begynt igjen, noe som behørlig feires i studio. Vi mimrer tilbake til den gang Cockney Rejects måtte flykte fra 300 rabiate Birminghamsupportere i 1981.

Bandet som sannsynligvis var opphavet til subsjangeren Oi! – punk fra arbeiderklassen med tekster om fotball, øl, og slåssing, stilte opp på Top of the Pops i West Ham-drakter, og var dermed for alltid dømt til å få bank av rivaliserende supportere hvor enn de spilte. Dersom du har lyst til å vite mer om Cockney Rejects kan du sjekke ut den ganske ferske dokumentaren om dem East End Babylon“.

For å vise at vi ikke BARE bryr oss om engelsk fotball, spiller vi også to bergenske band som hyller laget som alle hater å elske: SK Brann. Et av dem har tatt navn fra den kanskje kuleste spilleren som har befunnet seg i norsk fotball de siste 15 årene – østerrikeren Paul Scharner. Han spilte i Brann i to minnerike sesonger, og er fortsatt savnet for sine hårfrisyrer, dødballmål og deilige hjemmeside.

FESTIVAL

Som en bonus forteller vi om våre beste festivalopplevelser fra sommeren, og smeller til med en informativ liste over hva du bør foreta deg av musikkrelatert morro i helgen.

Ukens spilleliste:

  • Three Lions – Footballs Coming Home
  • The Hives – Uptempo Venomous Poison
  • Bad Religion – Suffer
  • Scharner – Bruun rykker opp og Brann rykker ned
  • SSB – Bergen
  • Cockney Rejects – War on the terraces
  • Utakk – Verdensborgerblues
  • Evig din for alltid – Nygårdsbroen
  • Roaren – Gutter og Jenter
  • Bulldozer – Cut-Throat
  • Blur – On your own

 

Anbefalte artikler