Gorilla graver gull

This content has been archived. It may no longer be relevant

Milevis er skrevet om de som var unge på 1960-tallet. En generasjon som fikk være fri, kåt og ha penger i lommeboken, alt på samme tid. De skulle forandre verden, men klarte det ikke. I dag har de kanskje tredt inn i pensjonistenes rekker, men er ikke blitt fattigere av den grunn. Alt de eier er så dyrt at min generasjon ikke kan få oss make, og lønningene deres er så høye at de som kommer etter må jobbe livet ut. Som om det ikke var nok, alle de aller feteste låtene ble laget da disse salvede var kids.

You Can’t Always Get What You Want

Om noe kan stagge min forakt for foreldregenerasjonen  så er det at ikke alle som er født etter krigen automatisk ble rockestjerne av den grunn. Bak hver pensjonerte revisor som stikker av med fremtiden i boligprisgevinst, finnes det en ung mann som aldri ble verken Bob Dylan, eller Cliff Richards. Alle kunne blitt det nye Beatles, men ingen ble det, og for hver gullplate var det hundre singler som roterte seg lydløst ut i intetheten. Over hele verden, og ikke minst i USA, var det tusener av garasjeband som drømte om å få det store gjennombruddet, men aldri fikk det.

But if you try sometimes, you just might find…

There are no second acts in American lives.” skrev F. Scott Fitzgerald, men han kunne ikke forestille seg en fremtid som elsket 1960-tallet så høyt at det aldri kunne få nok av det. For noen glemte band kom suksessen i form av en samleplate ved navn Nuggets: Original Artyfacts from the First Psychedelic Era, 1965–1968 fra 1972. Noen av gullklumpene hadde riktignok vært store hits i sin tid, men mange var foreløbig nesten ukjente for et allment publikum. Påvirkningen denne samlingen og oppfølgerne fra 80-tallet hadde kan nesten ikke overdrives, i hvert fall ikke i følge en samlet musikkpresse. Det som skulle vært passé ble toneangivende i den øyensynlig mest nyskapende og ikonoklassiske sjangeren noensinne: punken.

Vi snakker om en skikkelig gavepakke til alle DJer eller alle som bare vil flotte seg med en fet sang som ikke alle har hørt fra før. Vi i Gorilla gjør det enkelt for oss selv når vi vier en hel sending til allerede håndplukkede rocke-godbiter.  La oss forføre deg med en hel time med låter og vas, men ta deg og tid til denne herligheten som vi ikke kunne vise video av over eteren.

 

Anbefalte artikler