This content has been archived. It may no longer be relevant

Pingvinene svingte seg videre til landsfinalen, som skal gå av stabelen i “Rock City” Namsos 16. november. Med seg i bandvogna har de store mengder live-energi og en fengende vinnerlåt;  “Animal Revolution”.

Nå skal vi øve og øve til sangen ikke kan bli bedre, sier gitarist Martin Hansen motivert.

Vinneren av Bandwagon får blant annet spille på Norwegian Wood i 2014 og oppfølging av et stort plateselskap.

DSC_0697 Her mottar Funky Penguins varm applaus fra både publikum og konferansier Gunnar Greve. Bandet består av Jonas Hellesøy (fra høyre), Martin Hansen, Aleksander Næs og Jakob Sønnesyn.

IMPONERT JURY

Jurymedlem og konferansier under regionfinalen, Gunnar Greve, var tydelig imponert da han ropte opp vinnerne på scenen. Bergenseren skrøt også over de andre som deltok i konkurransen og tillot seg å være litt bergenspatriot, selvom han nå bor i Oslo.

— Det som gjør musikkmiljøet her i Bergen så unikt, er den kollektive dugnadsånden, sier hiphop-artisten og manageren som startet sin karriere i byen.

Sammen med Greve satt Christine Sandtorv, Henning Christensen, BA-journalist Ann-Kristin Ødegard og Datarock-vokalist Fredrik Saroea i juryen. Alle enige om at Funky Penguins hadde det som skulle til.

FORRYKENDE SHOW

Funky Penguins, Grandma’s Tea Party, BlueGem, The Chase og Ramasjang framførte alle hver sin låt i konkurransen, men publikum fikk også med seg noen litt mer etablerteartister. Mens juryen satt i skyggen for å velge fram en vinner, kom Vinni på scenen. Rapperen fikk spente gjester til å danse seg gjennom pausen. Etter konkurransen var ferdig overtok Bigbang, og Øystein Greni skyter en allerede god stemning til nye høyder på verftet.

DSC_0735AVSLUTTET: Det kokte av begeistring i salen da Bigbang avsluttet kvelden.

Foto: Kristina Bøland

Les også: Lokal undergrunnsfestival

Anbefalte artikler