Innovativ black-metall

This content has been archived. It may no longer be relevant

9. september slapp Satyricon ut sitt åttende album, fem år etter sitt forrige. På sitt nye album har de på låten “Phoenix” fått med seg tidligere vokalist i Madrugada, Sivert Høyem, som gjestesanger. I tirsdagens Studentmorgen snakket vi med Kjetil “Frost” Haraldstad, som sammen med Sigurd “Satyr” Wongraven utgjør Satyricon.

Konsert i Operaen

Bandet startet nylig opp sin nye Europaturnè sammen med Operakoret i Operahuset i Oslo. Vi kan trygt si at Satyricon er et band som fortsatt, nesten tyve år etter sitt første album, søker etter nye utfordringer og impulser. Vi intervjuer Frost over telefon og han starter med å fortelle om den spennende perioden de nå er inne i, med nytt album. Opptreden med Operakoret i Operaen, hvor fans fra andre deler av Europa og fra Asia hadde flydd inn for å få med seg konserten, og snart oppstart på en Norges-, Russland- og Europaturnè.

Selve ideen med å gjøre en hel konsert med Operakoret ble utklekket allerede i starten av 2012 da de sammen opptråde med låten “To the Mountains” på et lukket arrangement, og hvor både Frost og Satyr etter den opptredenen virkelig ønsket å få til en fullverdig konsert med koret.

Sånne prosjekter som dette er livet salt for Satyricon. Det er sånne ting vi liker å gjøre og det har en tendens til å utvide bandets horisont og virkefelt, sier Frost.

Da de kontaktet korleder for Operakoret, David Maiwald, var han med en gang interessert i forslaget de kom med. Først litt avmålt da han ikke var sikker om forslaget var seriøst ment, men da Satyr presset på og fortalte at dette var noe både han og Frost ønsket å få til, begynte han å se realitisk på det og søkte måter for å få dette samarbeidet til.

Livets salt

Det at Satyricon ønsket å utforske nye sider ved seg selv gjaldt også da de begynte samarbediet med Sivert Høyem.

— Vi
styrer mot sånne prosjekter som vi tror kan ha en musikalsk egenverdi, forteller Frost.

Trommeslageren forteller også om sjangeren black metal, som har stor fallhøyde og at det gjelder å ikke henfalle til tull og klovneri.

— Man skal skape troverdighet på den ene siden, men som også ha elementer av noe som er ekstremt, mørkt og høytidelig, mener Frost.

Satyricon har førstkommende torsdag konsert på Hulen i Bergen, som Studentmorgen gir ut to gratisbilleter til. De fortsetter med en rundtur i Norge, gjennom Russland, før de avslutter i Europa i november og desember. For mer informasjon om hvordan du kan vinne billetter til Satyricons konsert på Hulen kan du lytte til våre sendinger fra syv til ti om morgenen eller følge med på Studentmorgens side på facebook.

Du kan høre intervjuet med Frost i sin helhet her:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/Intervju-med-Frost-fra-Satyricon.mp3]

Anbefalte artikler