Valget: Rødt

This content has been archived. It may no longer be relevant

Årets valgkamp er i full gang, og fristen for å forhåndsstemme går ut i dag, fredag 6.september. De siste ukene opp mot valget har Nyhetsuka hatt en kampanje gående hvor det oppfordres til både å stemme og å forhåndsstemme.

Synd for folkestyret

En av flere partiledere som har deltatt i denne kampanjen er Bjørnar Moxnes, partileder for Rødt. Han minner studentene om at de må huske å forhåndsstemme før fristen går ut.

– Gjør du ikke det så er det synd for deg. Kanskje synd for meg. Og ihvertfall synd for folkestyret, så bruk stemmeretten!

Hør Moxnes’ oppfordring til å forhåndsstemme her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/Roedts-oppfordring.mp3]

LES OGSÅ: HUSK Å FORHÅNDSSTEMME

 God studentpolitikk

– Når det gjelder studentene ønsker vi å bygge 5000 studentboliger årlig til behovet er oppfylt, trekker partilederen frem som et eksempel på hvorfor studenter bør bruke sin stemme på hans parti.

Rødt ønsker også 11 måneders studiefiansiering for å få tilbake heltidsstudenten.

Når det gjelder generell politikk påpeker Moxnes at Rødt er det eneste alternativet for en annerledes utenrikspolitikk.

– Vi er det eneste alternativet hvis du vil ha et parti på Stortinget som er uenig med de andre i utenrikspolitikken. I åtte år har et enstemmig Storting stemt for å dra til Afganistan. Det var et enstemming Storting som gikk inn for å bombe Libya og det er også et enstemming Storting som har vedtatt å kjøpe inn amerikanske kampfly til en samlet kostnad på over 200 milliarder skattekroner.

Han mener også at Rødt er partiet man bør stemme på om man ønsker mer rettferdighet i Norge.

Hør hele intervjuet Nyhetsukas Katrine Hamre Gundersen gjorde med partileder Bjørnar Moxnes her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/Intervju-med-Roedt.mp3]

 

Fristen for å forhåndsstemme ved høstens stortingsvalg er i dag fredag 6.september. Ditt nærmeste stemmelokale kan du finne her.

Bilde: Pressefoto for Rødt.

Anbefalte artikler