Sosialt og flerkulturelt

This content has been archived. It may no longer be relevant

Eksamenstiden er for fult over oss, og sommeren et sårt hakk nærmere. For mange studenter betyr dette at man nærmest flytter fra den koselige hybelen og inn på en steril og pinlig, stille lesesal. Så er det forhåpentligvis hjem igjen til hybelen til høsten. Dette viser seg dog å være vanskelig for mange studenter, da det private leiemarkedet blir dyrere fra det ene semesteret til det andre. Flere og flere studenter går nå for de rimeligere studentboligene som SiB disponerer.

Flerkulturelt miljø

Vi tok oss en prat med Kommunikasjonsleder Marita Monsen fra SiB om hva som gjør SiB Studentboliger til så fantastiske institusjoner.

– Først og fremst er jo SiB’s Studentboliger en god del rimeligere enn utleiehybler eller leiligheter på det private markedet. I tillegg er det veldig sosialt å bo i studentboliger med mennesker fra hele verden, som på Fantoft.

Ryktet sier at man ikke blir like godt kjent med Bergen by når en bor på Fantoft. Stemmer det?

Monsen sier at dette selvfølgelig er en utfordring, og noe man må ta i betraktning som potensiell tilflytter. At overvekten av studentene på Fantoft er utenlandske er ingen overraskelse, da disse studentene ikke har samme ressurser som oss nordmenn.

– Men alt i alt tror jeg det er veldig positivt, da det skaper et flott og flerkulturelt studiemiljø.

Med 3562 hybelenheter har SiB’s studentboliger rom for mange, dog som alltid ikke alle;
”Derfor er det viktig å være tidlig ute og søke innen 31. Mai. Er du førstegangsstudent prioriteres du i tillegg”

Er også å finne i Fosswinckelsgate

Marita Monsen - Kommunikasjonsleder SiBFor deg som trodde at studentboliglivet bare er å oppdrive på Fantoft, så tro om igjen! Rimelige studentboliger finnes nemlig også i mer sentrale strøk som Fosswinckelsgate – bare et steinkast unna Studentsenteret og nærmeste nabo til SV-fakultetet. Når det kommer til bostandarden så er det ikke til å stikke under stol at spesielt studentboligene på Fantoft er slitte og kunne trengt en oppussing – noe som kommer, ifølge Marita. Samtidig så stiger trivselsgraden blant studentboligenes beboere, så ren tortur er det nok heller ikke.

Nye studentboliger kommer på Grønviksøen

– Når det kommer til de mye omtalte studentboligene i Grønviksøen som fortsatt ikke er ferdige, så skyldes forsinkelsene at kontraktøren gikk konkurs, noe som naturlig nok gjør hele prosessen enda mer tidkrevende enn den allerede har vært. Vi håper at problemet snart ordner seg, da Grønviksøen Studentboliger er planlagt å inneholde hele 700 hybelenheter! Endelig dato for innflytting kommer i løpet av  mai.

Er du lysten på et litt annerledes studentliv med mer penger til øl og kos, søk om å få tildelt en av Sib’s mange studentboliger innen 31. Mai!

Hør intervjuet med Marita Monsen her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/05/Intervju-Marita-Monsen-fra-SiB.mp3]

For å vite mer om SiBs boligmuligheter, trykk her.

Studentmorgen er Studentradioen i Bergens eget morgenshow. Hør intervjuer, reportasjer,  musikk og konkurranser hver ukedag fra 07.00 – 10.00

Anbefalte artikler