The Preacher’s Daughter

This content has been archived. It may no longer be relevant

Forrige helg fikk vi vite Ronda Rouseys trenermotstander på The Ultimate Fighter sesong 18 da Cat Zingano nedsablet Miesha Tate. Få dager etter kom nyheten om at Cecilia Brækhus’ ønskede mostander Holly Holm legger opp som proffbokser for å satse på MMA.

Hvem er Holly Holm kan man kanskje spørre seg, og hvorfor er det en stor nyhet at hun går over til MMA?

Hele podcasten som streaming nederst i saken, eller gjennom iTunes.

Bokser

31 år gamle Holly Holm har i Norge blitt kjent primært som “tittelholderen Cecilia Brækhus utfordret”. Hun er tittelholder i weltervekt i World Boxing Foundation, International Boxing Foundation og WBAN etter å ha slått den franske Anne Sophie Mathis i fjor sommer, og har en bokserecord på 32-2-3. Hun er kåret til Female Fighter of the Year to ganger av The Ring Magazine, et av de fremste boksemagasinene i verden. I tillegg til det har hun vært profesjonell kickbokser i en periode.

Overgang til MMA

Selv om overgangen til MMA ble lansert som en nyhet av de fleste medier, har Holm allerede tre profesjonelle MMA-kamper under beltet. Hun er signert av Bellator og vant 28. februar over Katie Merrill via TKO i andre runde – faktisk har hun vunnet samtlige tre MMA-kamper via TKO grunnet slag og spark. Som både profesjonell bokser og kickbokser er det ingen tvil om striking-egenskapene. Men hvordan vil bakkekunskapene hennes?

Holly Holm trener hos Jackson-Winkeljohn MMA (verdens mest kjente MMA-gym) i Albequerque med navn som Jon Jones, Carlos Condit og Donald Cerrone, alle gutter med godt bakkegame. På toppen av det er fightere fra Jackson-Winkeljohn MMA kjent for å ha solide kampplaner og være disiplinerte.

Fremtid

Holm nærmer seg den beste alderen for MMA. Passende nok er hun i samme vektklasse som Ronda Rousey og resten av jentegjengen i UFC, noe som gjør henne til et svært interessant moment fremover.  Hun har en upåklagelig striking, og med en solid kampplan og litt bakkekunskaper er hun ikke bare en mulig, men sannsynlig tittelholder. Om det være seg Bellator eller UFC vil tiden vise.

Ingen tilfeldighet at overgangen kommer nå

For norske boksefans og de mange som bare periodevis (når Brækhus bokser) er interessert i boksesporten kan kanskje Holly Holms overgang fra boksing til MMA virke som noe tilfeldig eller uviktig. Sannheten er at det hele sannsynligvis må kobles i en langt større kontekst.

Ronda Rousey er fortsatt navnet på alles lepper. Til tross for enorme idrettsprestasjoner kan ikke Holly Holm skryte av dem samme oppmerksomheten, eller sponsoravtalene, som mixed martial arts førstedame, Ronda Rousey, som nesten egenhendig har løftet kvinnelig MMA fra relativ obskuritet til noe av det mest spennende i MMA i dag.

Popularitetsløft

For å sette det i proposjoner de fleste nordmenn forstår: Rousey løftet kvinnelig MMA fra popularitetsnivået til kvinnelandslaget i fotball til kvinnelandslaget i håndball. Holly Holm vil også gjerne være med.

Holm har i tillegg en fordel som kan sette henne rett i teten for å utfordre Rousey: suveren striking. Det er nok av flinke grapplere i kvinnelig MMA, men striking har vært relativt svakt i sammenligning.  Der kan Holm finne sin nisje nesten umiddelbart.

Kamp mot Brækhus

Holm har også understreket at det at hun legger opp nå uten å møte Brækhus på ingen måte definerer boksekarrieren hennes. For Holm har hjertet alltid vært i MMA.

— I just want to fight where my passion is. I train in an MMA gym and always have, sa Holm på en pressekonferanse i forbindelse med hennes siste boksekamp mot Mary McGee 11. mai.

Brækhus har foreløpig ikke uttalt seg, men er ivrig etter en kamp mot Holm. Kanskje får vi se Cecilia Brækhus i 4-ounce-hansker i fremtiden?

Hør MMA-Revyen diskutere kvinne-MMA og Holly Holm i ukens podcast.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler