Er du en facebookdouche?

This content has been archived. It may no longer be relevant

6 Statusoppdateringer du bare kan drite i:

1. At du har trent

Vi skjønner at du er stolt av deg selv for at du kom deg opp fra sofaen, men det faktum at du prøver å få strammere rumpe til bikinisesongen har ingen allmenninteresse. Og da mener vi ingen.

facebookstatus

2. Hva du har spist til middag

Nok en gang er det forståelig at du er stolt over at Grandiosaen ble liggende i frysern denne middagen, men ingen bryr seg om hvor god middagen din var. Og nei, det er fortsatt ikke greit om man laster opp et bilde i tillegg.

Unntak: Det kan være ok med middagsstatuser om det finnes en morsom vri, som at suppen inneholdt en flue eller kebaben et kjønnshår.

3. At det er helg eller ferie

Gratulerer, du kan lese en kalender! Men det kan dessverre resten av verden også, så utrolig nok trenger ikke Facebookvennene dine hjelp til å forstå når det er fridager og ikke. Om statusen handler om at DU har ferie, på et tidspunkt da ingen andre har det, oppfattes du som skrytete og uempatisk. Tenk heller på alle normale der ute som ikke har ferie eller langhelg annenhver uke, og hvor ekstremt uinteressant det er for disse at du kan ligge og dra deg på sofaen de kommende dagene.

4. At du er fyllesyk

Get over yourself. Alle er fyllesyke på en søndag. Det virker også rimelig desperat å ville dele en status som gir leseren et nærmere ulekkert bilde av deg i hodet, hvor du spyr, er grå i trynet og lukter gammel fyll. Æsj.

5. At du leser til eksamen

Fint for deg at du føler deg flink fordi du faktisk gjør det som er hele meningen med studietiden, men ingen bryr seg. Facebook er utrolig nok ikke en kanal for bekreftelse på at du er flink, selv om mange har misforstått dette punktet.

6. Fotballoppdateringer

Er man interessert i fotball, ser man på fotball. Er man ikke interessert i fotball trenger man ikke få hele newsfeeden sin fylt til randen med dommerutskjellelser, hyllest av spillere og stillingsoppdateringer fra verdens kjedeligste sport.

5 Bilder du bare kan drite i:

1. Bilder av musklene dine

Du trener hardt for å bli så bøff som mulig, og tror kanskje at å legge ut et bilde av deg selv innsmurt i babyolje med singlet gjør deg mer mandig? NEI! Du virker forfengelig og ute etter bekreftelse, noe som ofte er forbundet med jenter, så du virker faktisk mer feminin etter å ha postet et sånt bilde. Come on, det er bare 14 år gamle jenter som tar bilder av seg selv i speilet. Ingen bryr seg om hvor fin telefon du har heller, den telefonen som selvfølgelig syns i speilbildet.

2. Hvor flink du har vært til å rydde

Hva sier det egentlig om deg når du føler deg så flink etter å ha ryddet at du finner det nødvendig å legge et bilde av det på Facebook? Jo, det forteller at du rydder sjeldent, dermed at huset ditt er en svinesti og at du er en attention whore som ikke hadde noe mer interessant å dele med omverdenen.

3. Dagens outfit

Start en rosablogg og post så mange bilder du bare vil av hvor flink du er til å kle deg. Facebook er ikke rosa, eller en blogg.

4. Et middels fint landskapsbilde

Facebook er stappa av vakre naturbilder, så med mindre ditt er kvalifisert til å vinne en eller annen kunstpris, har folk sett det før og er ikke interessert. Det gjør deg for øvrig heller ikke til en god fotograf at du kan ta fine solnedgangsbilder med Iphonen din.

5. Kjæledyr eller babyer

Du trenger ikke under noen omstendigheter tro at alt du syns er dødelig søtt, som babyniesen, hunden eller hesten din, oppfattes på samme måte av resten av verden. Youtube er allerede forgiftet med ”søte” baby- og dyrevideoer, ikke gjør det samme med Facebook. Alle babyer er ikke søte. Ikke alle hunder heller.

4 Likes du bare kan drite i:

1. Dine egne statuser

Det er bare trist å like sine egne statuser. Punktum.

Skjermbilde 2013-04-16 kl. 15.21.33
Er det egentlig teit eller greit å like sine egne statuser? “TEIT!” sier Grenseland, som her har gjort det for anledningen.

2. Når folk har slått opp

Det sender mildt sagt feil signaler når du liker at folk sitter hjemme og griner over et forhold som gikk til helvetet.

3. Diverse reklamesider

Fyller newsfeeden til alle vennene dine med dritt de ikke er interessert i, og gjør fort at majoriteten blokker dine aktiviteter fra newsfeeden sin.

4. Konkurranser

Nei, du vinner aldri den Ipaden. Og nei, vennene dine har ingen interesse av å vite at du er dum nok til å tro at du faktisk gjør det, så bare la være å like eller del neste gang.

Nå lurer du kanskje på hva som er lov på Facebook? Ingen vet, men en fin tommelfingerregel er: Post heller litt for lite, enn litt for mye. Livet ditt er ikke så interessant som du tror selv.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler