Palermos gudfar

This content has been archived. It may no longer be relevant

Da den italienske businessmannen Maurizio Zamparini kjøpte Palermo i 2002 var det få som så for seg hva fremtiden ville bringe for klubben fra mafiaøya Sicilia. Siden Zamparinis inntog har han så langt sparket 26 managere, på elleve år.

Managere på rundgang

Aller verst har det vært denne sesongen. Hele fem managere har så langt styrt Palermo. Men den lettsindige og mildt sagt parodiske innstillingen Zamparini har til å sparke og ansette managere stopper ikke der. Godeste Zamaparini har nemlig en tendens til å gjeninnsette managere han allerede har sparket. Bare denne sesongen har både Gian Piero Gasperini og Guiseppe Sannino holdt stillingen som manager – to ganger!

Mafiatilstanden i klubben fra Sicilia er kanskje morsomt for oss som ser det utenfra, men den gjennomsnittlige fansen til Palermo må leve i en konstant tilstand av uvisshet.

Det skal sies at Palermo, når Zamparini først kjøpte laget, var en Serie B klubb. Opprykket til den øverste divisjonen kom allerede i 03/04 sesongen. Laget har også i de senere år hatt stjerner som Pastore og Cavani, og fremdeles holder de på høyt ansette Abel Hernandez, Paulo Dybala og ikke minst den lille målmaskinen Fabrizio Miccoli. Men så langt denne sesongen har det ikke hjulpet. Palermo ligger nå an til direkte nedrykk etter 29 spilte kamper. Kun 21 poeng, og utrolig nok med bare tre seire hele sesongen. Palermo blir en Serie B-klubb fra neste år av. Det kan jeg garantere.

Total kaos

Det har heller ikke hjulpet at Zamparini offentlig har kritisert lagets store stjerne, Miccoli. Med utsagn som «Han har ikke gjort noe for oss denne sesongen», «Jeg bryr meg ikke om han er skadefri til Roma-kampen» og «Han er for dårlig trent» har Zamparini gjort lite for at Miccoli skal gidde å skrive ny kontrakt med klubben. Miccolis nåværende kontrakt går ut til sommeren. Men kanskje det er like greit for Zamparini, han liker jo å kvitte seg med folk.

Alberto Malesani holder rekorden for kortest managerperiode denne sesongen. Han holdt bare i 19 dager. Manageren han erstattet het Gasperini, manageren som erstattet han het også Gasperini. Samme fyr, altså. Forvirrende? Ja veldig, men enklere blir det kanskje om vi sier det slik: Palermo har hatt flere managere enn de har vunnet kamper denne sesongen. Blir neste mann som må uti å sove med fiskene nylig gjeninnsatte Sannino? Ja, mest sannsynlig.

Palermos managere så langt denne sesongen:

Juni 2012 – September 2012: Guiseppe Sannino

September 2012 – Februar 2013: Gian Piero Gasperini

Februar 2013 – Mars 2013: Alberto Malesani

Mars 2013 – Mars 2013: Gian Piero Gasperin

Mars 2013 – nåværende: Guiseppe Sannino

Ukens podcast:
Hver onsdag klokken 12.00 gir Offside deg det aller siste fra fotballens verden, både nasjonalt og internasjonalt.

Siste podcaster

  • Vi elsker å hate

    Det sies at følelsen av å elske er sterkt knyttet til følelsen av å hate – og i Offside er det lite vi elsker mer enn å hate.

    Med pils i blodet og en viss Champions League-kvartfinale ferskt i minnet, byr en Vålerenga/Manchester City-fan og en Lillestrøm/Manchester United-fan på het stemning i studio. Hvorfor er egentlig rivaliseringen mellom klubber så intens?

    Følg oss på Instagram: offside_srib

    I studio: Simon Harbo, Jonathan Broome & Mathias Mæland

Anbefalte artikler