– Vi kan spille hvor som helst der folk vil ha intimkonserter

This content has been archived. It may no longer be relevant

Bergens musikkmiljø er aldri i ro, og det kommer stadig nye tilskudd til stammen av band som har noe bra å komme med. Et av de aller nyeste er Andi Alcohol and the Leftovers, som spiller boogierock av den gode gamle sorten.

Hank Williams III, whisky og white trash

– Det var Hank Williams III-konsert i Bergen og jeg ble kjempeglad, og vi fant ut av vi måtte jo ha et vorspiel på Victoria med whisky og  spareribstilbud og white trashcountry. Så fant vi ut at vi skulle hoste sammen et band til anledningen og spille noen låter. Det var gøy den gangen, det var gøy neste gang, og da fant vi ut at vi måtte stikke fra countryen og kjøre oss over på boogie og rocknroll.

Andi Alcohol and the Leftovers er et relativt nytt band, men musikken de spiller henter inspirasjon fra alt som er godt og gammelt. Av inspirasjonskilder nevner de Dr.Feelgood, Rose Tattoo og Howlin’ Wolf, i tillegg til god gammeldags rockabilly. Det er også en følelse av 50-tallet og tidligere tiders radiovirksomhet som brer om seg i studio når setter i gang låter med Elvismic og bruker en koffert som trommer. De har nå gått til innkjøp av en miniforsterker, som sammen med mikrofon og ledninger får plass oppi kofferten. På denne måten er så godt som klare til å spille hvor som helst, når som helst. Fredag spiller de konsert på Garage sammen med Disdain og Hjerteslag, som er headlinere.

Litt pønk og litt pop

Robert, vokalist og gitarist i Hjerteslag, var også med i studio for å snakke om bandet sitt, som har rukket å få mange tilhengere i løpet av sin relativt korte karriere.

– Hjerteslag spiller skranglete populærmusikk på norsk, litt inspirert av melodiøs punkrock og populærmusikk generelt.

hjerteslag
Hjerteslag spiller på Garage fredag 22.02.13. Foto: Roy Daniel

Hjerteslag føyer seg inn i rekken av band som synger på bergensk, og er opptatt av at publikum skal få med seg tekstene. Robert kan også avkrefte ryktene om at Hjerteslag skal være oppløst.

– Jeg kan avkrefte de ryktene. Vi har valgt å fortsette å spille, og kommer til å fortsette å spille konserter utover våren.

Hør hele intervjuet med Andreas fra Andi Alcohol and the Leftovers pluss Robbie fra Hjerteslag her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/02/Gorilla-Innslag-Intervju-med-Robbie-fra-Hjerteslag-og-Andi-fra-AAatL.mp3]

Gamle spalter om igjen

I stil med retrofølelsen vi får av bandbesøket i studio har vi valgt å kjøre resten av Gorillasendingen i godt gammeldags format, der det blir et gjenhør med de gode gamle spaltene våre – Audun Tvetene Sæter er tilbake fra utlandet og Trondheim og forteller om roadtrips i Ukens Jungeltelegraf, henter fram ukjente perler i Ukens Kjellerape og ikke minst får utløp for raseriet sitt i Ukens Jungelbrøl.

Hør hele ukens sending her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/02/Gorilla-Sendinger-Retro.mp3]

Ukens spilleliste:

Dr. Feelgood – Roxette

Hjerteslag – Ikkje tenk på det

Gang Green – Alcohol

Amebix – God of the Grain

Andi Alcohol and the leftovers – Baby, come downstairs (live i studio)

Andi Alcohol and the leftovers – Little sister (live i studio)

Usurper – Kill for metal

Gun Club – Sex Beat

 

Anbefalte artikler