Blir du skremt av tanken på barn?

This content has been archived. It may no longer be relevant

Emomandag hadde denne uken besøk av et barn i studio. 16 måneder gamle Marina tok turen sammen med mamma Tone Raknes. Hun legger ikke skjul på at det var et lite sjokk å finne ut at hun var gravid.

— Jeg fikk vel panikk, men husker ikke helt hvordan det var. Jeg har vel fortrengt det.

Å få barn er likevel ikke det verste som kan skje.

— Det er mye kjekkere og enklere enn jeg hadde trodd! Det skal godt gjøres å ødelegge et barn. De tåler litt, og de trenger ikke å få en hjerneskade selv om de ramler i bakken.

Hun sier også at det er mye godt selskap i et barn.
— Man har alltid noen med seg og slipper å være alene, så det er veldig koselig. Man får en liten venn som man kan manipulere og forme akkurat som man vil, spøker hun.

Tone er glad i utelivet og har en fortid som bartender. Hvordan klarer hun å kombinere denne interessen med mammarollen?
— Det går veldig fint. Jeg har mange som er snille og passer henne.  De spontane kveldene er det kanskje ikke så mange av, men det er ikke noe problem hvis man planlegger litt. Som regel er jeg ute på byen en gang i uka, og av og til oftere. Dagen derpå går også greit, for man må jo komme seg opp. Det er ikke et alternativ å ligge og være dårlig.

Til sist noen betryggende ord.
— Det å være mamma er ikke det viktigste ved identiteten min. Barn er bare en bonus!


Hør intervjuet med småbarnsmor Tone her:

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Emomamma-Tone.mp3]

Hør hele sendingen her:
[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Emomandag-podcast-19.11.2012.mp3]

Anbefalte artikler