— Jeg er alkoholiker og jeg har ingenting å skjule.

This content has been archived. It may no longer be relevant

Mange bergensboere kjenner til Radio-Bjørn. En alkoholiker som ofte er observert sittende ute med en radio, derav altså det klingende kallenavnet.

Han legger ikke skjul på at hans lite stabile liv kan være et slit. – Det er ikke bare bare, men man er nødt til å holde humøret oppe. Jeg kan ikke være deppet, da hadde jo alt gått til helsike.

Radio-Bjørn kan fortelle at han har et godt forhold til byens studenter. – Studentene er veldig hyggelige, bortsett fra når de har fått en øl for mye. Men så lenge de oppfører seg pent, så oppfører jeg meg pent tilbake. Og de er så skjønn og snill med meg, så da er jeg også snill med dem.

Det hender ofte at studentene og Radio-Bjørn gjør hverandre en gjensidig tjeneste. – De kommer og spør om de kan få kjøpe øl av meg når de ikke har mer igjen og sjappa er stengt. Da er jeg veldig populær.

Radio-Bjørn har imidlertid opplevd en del ubehagelige episoder. En gang ble han smelt til av en Exodus-gjenger fordi musikken fra radioen ikke falt i smak. Dette resulterte i at han mistet en jeksel, i tillegg til at radioen hans ble knust av samme person. Heldigvis fikk han ny radio av natteravnene. — Natteravnene er de beste i denne byen!

Og hva gjør Bjørn hvis han har en bedriten dag?

— Høh, da tar jeg meg en øl!

Mange bergensboere kjenner til Radio-Bjørn. En alkoholiker som ofte er observert sittende ute med en radio, derav altså det klingende kallenavnet.

Han legger ikke skjul på at hans lite stabile liv kan være et slit. – Det er ikke bare bare, men man er nødt til å holde humøret oppe. Jeg kan ikke være deppet, da hadde jo alt gått til helsike.

Radio-Bjørn kan fortelle at han har et godt forhold til byens studenter. – Studentene er veldig hyggelige, bortsett fra når de har fått en øl for mye. Men så lenge de oppfører seg pent, så oppfører jeg meg pent tilbake. Og de er så skjønn og snill med meg, så da er jeg også snill med dem.

Det hender ofte at studentene og Radio-Bjørn gjør hverandre en gjensidig tjeneste. – De kommer og spør om de kan få kjøpe øl av meg når de ikke har mer igjen og sjappa er stengt. Da er jeg veldig populær.

Radio-Bjørn har imidlertid opplevd en del ubehagelige episoder. En gang ble han smelt til av en Exodus-gjenger fordi musikken fra radioen ikke falt i smak. Dette resulterte i at han mistet en jeksel, i tillegg til at radioen hans ble knust av samme person. Heldigvis fikk han ny radio av natteravnene. — Natteravnene er de beste i denne byen!

Og hva gjør Bjørn hvis han har en bedriten dag?

— Høh, da tar jeg meg en øl!

Hør intervjuet med Radio-Bjørn her:

[audio:http://old.srib.no/wp-content/uploads/Emomandag-16042012-Radio-Bj%c3%b8rn.mp3]

 

Anbefalte artikler