— Jeg har ikke mye Navarsete i meg

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ifølge programmet Brille på NRK er Fabian Stang den kjendisen nordmenn synes er blidest. Men Oslo-ordføreren kan avsløre at han ikke er noen glad morgenfugl.

— Jeg er ikke så blid om morgenen. Da må jeg ha en kopp kaffe og få tenkt meg litt om, og så kommer smilet, sier han.

Fabian har det heldigvis ikke så travelt i det dagen tar fatt.

— Jeg sover så lenge jeg kan, og later som jeg er student som kan ligge å dra meg. Jeg jobber mye utover kvelden, så morgenen er litt fristund. Jeg tar kvelden om morgenen.

Frokosten er en viktig del av morgenprosedyren.

—  Jeg har en kjæreste som lager frokostblanding og den tror jeg er veldig sunn. Den er veldig god og etter hemmlig oppskrift.

Er mandagen verre enn andre dager?

—  Nei, det er fordelen med den jobben jeg har nå. Når jeg jobber syv dager i uka blir ikke mandagen så ille.

Skal vi tro Fabian er hans blide vesen ekte vare og ikke et resultat av smilekurs.

 —  Det er klart at alle kan bli litt irritert innimellom, men jeg har nok ikke så mye Navarsete i meg. Jeg brenner ikke av kruttet med en gang, og tror nok jeg evner å se det positive i selv krevende situasjoner. Jeg kan knurre litt, men jeg venter som regel med det til jeg har lukket døren bak meg.

Ordføreren blir likevel ganske forbannet av enkelte ting. Han trekker fram mennesker som kun fokuserer på egne utfordringer og som heller kunne ha brukt irritasjonskreftene på å være til nytte for andre. Klassiske surpromper har han også lite til overs for.

—  Jeg blir irritert av sånne kjerringer som folk åpner døra for, men som ikke klarer å snu seg og si takk en gang. Det er uansett de det er mest synd på, siden de ikke greier å glede seg over livet.

Og til alle morgentrøtte studenter kan Fabian fortelle at han hadde det mye verre som student.

— Vi måtte stå i kø fra kvart over syv for å få lesesalsplass klokka åtte. Jeg bodde langt utafor byen og måtte derfor stå opp ti over halv seks. Du skal være ganske motivert for å gå på lesesalen om du må stå opp ti over halv seks en mandags morgen i november. Nå når jeg våkner om morgenen tenker jeg gjerne på dette og legger meg tilbake på puta for å sove en time til.

Hør på intervjuet med Fabian Stang her:

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2012/10/Emomandag-intervjuer-Fabian-Stang.mp3]

Hør hele sendingen, som inkluderer live-skraping av flakslodd, her:

[audio: http://podcast.srib.no/media/podcast/SRRED12_B8E710BBF52342C3AA30BD060BE53005.MP3]

Anbefalte artikler