Uten selvironi hadde jeg dødd

This content has been archived. It may no longer be relevant

Lederen av landsforeningen for overvektige tror at noen synes han er en sutrete feit fyr. Han beviser imidlertid i Emomandag at han er en ekte glad-emo og latterutbruddene kommer som perler på en snor.

— Jeg er en hyggelig og trivelig fyr, og er opptatt av å skape glede. Man må prøve å gjøre det beste ut fra de forutsetningene man har.

Han er ikke i tvil om at humor og selvironi er essensielt.

— Man må ha selvironi. Hadde jeg ikke hatt det, så hadde jeg dødd på flekken!

23-åringen understreker at man ikke kan plassere alle overvektige i én bås, men tror at de fleste møter mange utfordringer.

—  Flysetene er for eksempel altfor små til min rumpe, og skal jeg kjøpe klær kan jeg ikke gå på de samme stedene som kameratene mine. Jeg opplever også å ikke komme inn på en del utesteder fordi det plutselig er ”fullt”.

Ifølge Jørgen er det mye samfunnet bør gjøre, som både hadde gagnet overvektige og andre.

— Det er vanskelig å legge til rette for overvektige, for det er liksom feil. Jeg har har lært meg noen triks for hvordan jeg skal komme meg ned i flysetet, men jeg krysser alltid fingrene for at vedkommende ved siden av overlever.

Han mener det er viktig å få fram at ikke alle overvektige er monsterspisere som bare ligger på sofaen og drikker cola.

—  Jeg var med på Oslo Maraton for en måneds tid siden, men ta det rolig, jeg løp ikke. Jeg gikk og krabbet, sier han spøkefullt.

Men når han setter seg til rette i sofaen er Jørgen klar på hvilken mat han helst vil kose seg med.

— Det er taco!

 Hør intervjuet med Jørgen Foss her:

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Emomandag-Jørgen-Foss1.mp3]

Hør hele sendingen her:

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Emomandag-sending-3.november.mp3]

 

Anbefalte artikler