— Det er så godt med en emomandag!

This content has been archived. It may no longer be relevant

De fleste har gjerne inntrykk av at Kari Jaquesson alltid hopper og spretter rundt fra morgen til kveld. Og det er kanskje ikke så rart med tanke på at hun i en årrekke trimmet foran TV2s God Morgen Norge-publikum. Men Kari avviser at hun er en kronisk sprettball.

— Jeg er ikke så veldig glad i å bare ligge på stranda, det synes jeg er litt kjedelig, men jeg liker godt å dra på reiser hvor jeg er veldig sløv.

Likevel har Karis sommerferie i år bestått av en stor treningskongress i USA hvor hun har testet mange treningsformer i forskjellige byer. Hun påpeker imidlertid at det er viktig å av og til unne seg en virkelig time-out.

— Det er mange som er skikkelig sliten når ferien kommer, sånn tre centimenter fra murveggen. Da trenger du å nulle ut, og det å ligge rett ut, sove, sløve, spise og lese er ofte det helt riktige.  Det er mange som tyner seg litt for langt før de unner seg en ferie. Man skal liksom skrapes inn til beinet før man tar seg noen dager av.

Kari innrømmer at hun er et morgenmenneske, enten det er snakk om mandag eller lørdag. Men hun skjønner at kanskje ikke alle er det.

— Det er klart at hvis man er på rotfylla fredag og lørdag, så har man ikke akkurat ladet opp til en energifull mandag.

Fadderuka er i gang og mange studenter går en skikkelig emomandag i møte neste uke. Har Kari noen tips?

— La være å drikke! Det er jo ikke vanskeligere enn det. Og hvis noen spør hvorfor du ikke drikker, så kan du spørre ”hvorfor drikker du?”.  Man trenger jo ikke å å ha et alibi eller forklaring på å ikke drikke alkohol. La de andre være svar skyldige, for du skylder ingen noen redegjørelse for at du ikke drikker. Det er jo ikke normalt å drikke så mange dager i strekk.

Trimdronninga legger imidlertid vekt på at det kan være uheldig å bli for fanatisk når det kommer til kropp og helse. Hun mener at mediene spisser ting for mye og at alt skal være så prestasjonsorientert.

— Alle kan dø i morgen og hvis du skal legge sykt mye i det å gjøre et produkt av kroppen din, så er det noe annet du ikke får tid til. Jeg er for at folk skal ha det gøy og være aktiv, men det er et tipping point for alt. For noen er trening en veldig viktig del av livet, men for de aller fleste holder det at det bare er en del av det og ikke nødvendigvis meningen med livet.

Og det er helt legitimt å ha en dårlig dag i ny og ne, hvor ullpleddet og sofaen blir prioritert foran tredemølla. Kari forteller at de i hennes familie kaller det en ”blåse-seg-i-barten-dag”.

— Vi er mennesker, ikke steiner. Det er jo ikke sånn at man skal avlede seg selv og unngå alle vonde følelser. Det er ikke noe nederlag eller feil med det å ha noen blå dager. Det er lov til å gråte en skvett, synes synd på seg selv og være litt pjusk. Bare det ikke blir hver dag.

 

 

 

 

 

Anbefalte artikler