Le Tissier Vs. Cantona

This content has been archived. It may no longer be relevant

Premier League fyller 20 år, og i den anledning kårer fotballprogrammet “Offside” tidenes kuleste Premier League-lag. Kåringen baseres i hovedsak på spillerens karakter utenfor banen. Denne uken bestemmer vi hvem som blir første mann på topp på laget vårt. Fine scoringer får vi uansett, for kandidatene er Matt le Tissier og Eric Cantona.

Matthew le Tissier har hele sin karriere spilt i én klubb og én by – Southampton. The Tiss, som han kalles, er en vanlig engelskmann fra øyen Guernsey og vi kan ærlig innrømme at han heller ikke ser ut som en topp idrettsuttøver. Trass i dette er denne mannen en av de aller beste fotballspillerne som har spilt i England. Han spilte 443 kamper for the Saints, og scorte hele 162 mål for klubben før han la opp i 2002.

Le Tissier er også kjent for å ikke følge en kostholdsplan. The Tiss spiste BigMac nesten hver dag, og etter kamper dro han ned til puben for å ta noen pints og prate med supporterne. En spiller ethvert lag sikler over å ha i stallen sin. Når topp 10 goals-kåringer fant sted i Premier League da Matt var aktiv, skjedde det aldri at han ikke var representert i minst én gang og gjerne flere. Idag finner vi Le Tissier i studio for Sky Sports, og i ny og ned dukker han også opp i TV 2-studioet.

Eric Cantona er definisjonen på en bråkebøtte. Fra starten av karrieren sin som unggutt i Frankrike var han alltid upopulær blant trenere og spillere som måtte samarbeide med ham. Han skapte så mye bråk i hjemlandet at landslagssjef Michel Platini prikket han på skulderen og sa: “Dra til England og start på nytt der”. Det gjorde Eric, og vi vet alle hvordan det gikk. Eric Cantona ble til Eric the King. Cantona ble den aller første spilleren som scorte hat trick i Premier Leauge for Leeds i 1992, men det var under Sir Alex han skulle bli en av tidenes største.

Målene, spillestilen og holdningen hans har gjort Cantona til en av de første spillerne du tenker på når du erindrer over de beste spillerne som har vært innom balløya. Han ble kåret til tidenes United-spiller, og med tanke på storhetene som har spilt der, er det er meget god prestasjon. Det Eric er kanskje mest kjent for ser du på bilde øverst i denne artikkelen. Han ga et realt kung-fu-spark til en tilskuer på Selhurst Park. Cantona la opp som 31-åring, noe som skuffet fotballelskere verden over.  Etter at karrieren var over gikk Cantona først til filmlerretet, og senere tilbake til ball-idrett ved å være landslagstrener for det franske strandfotball-landslaget.

Hør Håvard Rødal og Andreas Oppedal argumentere for hver sin kandidat her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Offside-Tidenes-Premier-League-Le-Tissier-vs-Cantona.mp3]

Stemme gjør du her, og husk at du kan stemme helt frem til onsdag kl. 11.00.
Da lanserer vi også de to siste spillerne til å være med på tidenes kuleste Premier Leaguelag

[poll id=”11″]

Anbefalte artikler