Roy Keane vs Paul Gascoigne

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens kåring vil denne uken omhandle den første spilleren på sentral midtbane. Kanditaene er Roy Keane og Paul Gascoigne. To legender innen engelsk fotballhistorie på godt og vondt. I de gode stundene var begge spillerne i verdensklasse, men i de vonde stundene kunne de koste laget dyrt ved hodeløse beslutninger. Disse skapte overskrifter både på og utenfor banen.

Roy Keane var Uniteds ubestridte leder på det sene nittitallet. En tøff midtbanespiller som ikke la noe i mellom på banen. Han var heller ikke fremmed for å score et mål i ny og sammen med Nicky Butt, David Beckham, Paul Scholes og Nevillebrødrene, som gjorde at United igjen kunne hevde seg i Europa. Keane er i dag på jakt etter en ny managerjobb. 

Paul Gascoigne var en av Englands få ballkunstere. Balløya har ikke produsert mange av disse og det er på mange måter med på å gjøre Paul Gascoigne til et unikum. Gazza var en utvilsomt begavet fotballspiller, men han hadde åpenbare personlige problemer. Dette gjør det kanskje enda mer oppsiktsvekkende at han hevdet seg på et så høyt nivå. Han er fortsatt et takknemlig bytte for den engelske tabloidpressen.

 

Hør argumentene til Andreas Oppedal og Henrik Langeland Jenssen her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/10/Offside-Tidenes-PL-11er-Gascoigne-vs-Keane-HLJ-AOP.mp3]

 

[poll id=”5″]

Anbefalte artikler