Kulturministeren ser også på zombieserier

This content has been archived. It may no longer be relevant

Her kan du høre intervjuet med kulturminister Hadia Tajik:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Skumma-Kultur-intervju-Hadia-Tajik.mp3]

Siden Hadia Tajik ble utnevnt til statsråd 21. september 2012 har Kulturministeren vært på Vestlandet ved flere anledninger, blant annet for å åpne Bergen internasjonale filmfestival og  utarbeide Arbeiderpartiets partiprogram. Det var i anledning kulturministerens siste besøk til Bergen at Skumma Kultur var så heldig å få muligheten til å stille statsråden noen spørsmål. Vi fikk blant annet høre hva kulturministeren tenker om Norges kulturelle fremtid, men vi fikk også lære litt om fortiden da statsråden fortalte om kultur og studentliv da hun selv var student.

I Skumma Kulturs intervju med kulturministeren fikk hun fortelle hva hun tenker om kulturtilbud av og for studenter i dag og i nærmeste fremtid, og hvilke håp hun har for kultur i Norge og på Vestlandet.

Du trenger ikke være en kulturell feinschmecker

Som studenter ville vi gjerne vite hvordan kulturministeren så på kultur da hun var student, og hvilken kulturell bagasje hun har tatt med seg videre etter studiene, så vi spurte oss selv: er det mulig for flittige studenter, nedgravd i bøker og koffeinrike leskedrikker med konstant eksamenspress og og stress hengende over hodet, å finne tid til å nyte periskolære kulturbegivenheter?

Statsråd Hadia Tajik kunne i hvert fall informere om at hun fulgte med på flere TV-serier, deriblant True Blood, The Walking Dead og Grey’s Anatomy (noen som ser en sammenheng? Jeg sier ikke mer.) Så når selv statsråden finner tid til å informere seg om ukens zombie-mord så kan vel en student slå på TV’en med god samvittighet en gang i blant også.

Favner bredt

Etter kulturministerens besøk i Studentradioens lokaler mandag, var Hadia Tajik tirsdag på (til sammenligning med forrige paragraf) et kontrasterende besøk på Haukås skole i Åsane for å se ‘vitenskapsoperaen’ «Stemmen i flasken» fremført og skapt av elever i 7. klasse.

Man kan i hvert fall ikke si at kulturminister og statsråd Hadia Tajik ikke prøver å favne bredt i sin utdeling av egen oppmerksomhet. Vi i Skumma Kultur håper i hvert fall på flere fremtidige besøk  til Bergen av kulturminister Hadia Tajik.

 

Du kan gå inn på følgende adresse for å høre på våre podcaster: https://srib.no/podcast/

Anbefalte artikler