Puppeglipp og “hecklere”

This content has been archived. It may no longer be relevant

Da Hans Morten Hansen ble avslørt etter 13 år med laber innsats i oljebransjen, oppstod muligheten til prøve seg som komiker. Avskjeden med det «virkelige» arbeidslivet har resultert i to komipriser, en rekke spillefilmer og sceneopptredener, samt en verdensrekord. Fredag kunne også Hansen fortelle studentmorgen at nettopp dette fraværet fra det normale arbeidslivet var inspirasjonen til hans nye show, Roper i skogen… og forventer svar, showet han fikk komiprisen for i 2012.

– Vi har jo fryktelig god tid vi komikere, for vi deltar jo ikke i arbeidslivet offisielt. Så det blir til at vi stiller oss en del spørsmål, men det er ikke alltid at publikum er på det «samme toget». Så det blir til at jeg må svare på spørsmålene selv, sier Hansen.

Har du lyst til å se et rasshøl innpakka i plast?

Ulikt de fleste andre stand-up komikere føler ikke Hansen at det er et problem at publikum innvolverer seg i opptredener. Han innrømmer derimot at dette fort kan bli en utfordring.

– Man skal være forsiktig. Hvis det er en veldig ivrig, litt full bergenser er det kjørt. Bergensere er jo noen jækla sære folk, og de snakker så forbanna høyt også. Da kan det hende du ikke kommer ut av den diskusjonen.

Hvor drøy kan en komiker være for å komme seg ut av en slik diskusjon?

– Herodes Falsk hadde en fin en. Han sleit med en “heckler” i Stavanger en gang, så han spurte “heckleren” om han ville se et rasshøl innpakka i plast? Ta en titt på førerkortet ditt.

– Jeg foretrekker heller å bruke selvironi som et virkemiddel. Som komiker har man ganske mye makt på scenen, men jeg gjør egentlig veldig lite for å bruke denne makten over publikum.

Puppeglipp-dilemma

I tillegg til sitt nye show, er Hansen også aktuell med en bok om drosjenæringa som er planlagt å komme ut på nyåret. Både Hansen og medforfatter Terje Torkildsen (kjent som taxisjåføren i Mongoland) har bakgrunn fra næringa, og i følge Hansen er det på høy tid at det skrives en bok om livet som taxisjåfør.

Hvorfor skal det skrives bok om drosjenæringa?

– Hvorfor skal det ikke skrives bok om drosjenæringa? Så vidt jeg vet er det ikke skrevet noen bok med historien fra denne bransjen i Norge, sier Hansen.

Hva kan vi forvente fra boka?

– Det blir historier fra bransjen, både enkelthistorier og om samholdet i taxinæringa. Jeg kjørte for eksempel en fin frue hjem fra byen en kveld. Hun var ganske beruset, så hun sovnet. Det gikk litt kjapt i svingene for meg på hjemturen og over en fartsdump hoppet den ene puppen ut av kjolen til den sovende kvinnen. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, det ville jo uansett se ut som om det var jeg som gjorde det. Så jeg hadde valget mellom å prøve å vippe den inn igjen, la det være og ta konsekvensen av det, eller bare vippe den andre ut også siden skaden uansett hadde skjedd.

Hva skjedde?

– Det må du lese i boka for å finne ut av. Et hint er at det ble ekstra problematisk da mannen kom ut for å hente henne i taxien.

Hør hele intervjuet med Hans Morten Hansen nedenfor:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/10/Intervju-med-Hans-Morten-Hansen.mp3]

Anbefalte artikler