Fornøyd debutant

This content has been archived. It may no longer be relevant

(Toppbildet er av Fredrik Sjølie (Frontline Academy)og Daniel Sandland (Hønefoss Fight Gym) Kampen gikk også i C-klassen. Fredrik Sjølie vant kampen. Foto: Per Martin Nordli)

Følg MMA-Revyen på Facebook

Gøy og lærerikt

– Det var mye nerver i forkant, men trenerene mine gjorde en svært god jobb. Det var utrolig gøy å være med på dette.

Strømsnes var først ute i sin kamp mot Daniel Jørgensen Fecadu fra Hønefoss Fight Gym. Strømsnes forlot opplevelsen med en seier i lomma. – Motstanderen min var utrolig dyktig. Han har lang erfaring fra Tae Kwon Do, så han sparka fra seg, forteller vinneren.

– Jeg vil veldig gjerne takke ham for kampen, han var både en dyktig og en skikkelig hyggelig fyr. Det var veldig utfordrende og all heder og ære til de som har satt i gang dette arrangementet.

Nykommeren fra Frontline har svært gode opplevelser fra sin første kamp.

– Det er den erfaringen alle vi som gikk kamper sitter igjen med. Det var en flott opplevelse.

En terskel

Det var en viss terskel å gå over for Strømsnes å ta en kamp på merkekamp-nivået. Han forteller at han begynte å trene MMA som et alternativ til annen trening og hadde aldri noen intensjon om å gå noen konkurranse.

– Jack Hermansson, som er treneren min, spurte meg om jeg ville gå kamp nå i høst. Da begynte jeg å vurdere det, så fikk jeg lyst etterhvert. Det som var vanskelig var at jeg følte jeg ikke var god nok, eller hadde lang nok erfaring i trening.

Trent MMA i et år

Strømsnes tror det er veldig individuelt hvor mye treningstid man har lagt bak seg før man kan konkurrere. Han tror grunnlag fra andre kampsporter kan være avgjørende. – Folk som ikke har trent noen ting før, slik som meg, trenger gjerne et år, forteller Strømsnes.

– Treneren ser også i hvert enkelt tilfelle hvem som er klar og ikke.

Selv om opplevelsen har gitt mersmak er Strømsnes usikker på om han vil prøve å ta steget videre senere. Diskusjoner med treneren Jack Hermansson er essensielt for den avgjørelsen. – Jeg har lyst å se hvor langt jeg kan komme, men jeg er 27 år og tar utdannelse nå, så det er usikkert.

27-åringen er politistudent ved Politihøgskolen i Kongsvinger. Det lar seg lett kombinere med MMA-treningene, og studenten har også forbilder deretter.

– Forrest Griffin, Mike Russow og Paulo Thiago er store forbilder.

Vil fremme MMA

Strømsnes tror merkekampene ikke bare vil fremme konkurranse i MMA, men også MMA som sport. Studenten tror flere vil forstå sporten når det blir flere kamper på lavere nivå.

Johan Strømsnes anbefaler sterkt andre som har begynt å trene MMA om å prøve seg. – De vil få en del a-ha-opplevelser. Det er utrolig lærerikt.

Anbefalte artikler