Colombias fotballfremtid

This content has been archived. It may no longer be relevant

20 år etter forrige gullgenerasjon har endelig fotballivet i Colombia igjen våknet til liv. Ikke siden Andres Escobar, Rene Higuita og Carlos Valderama har Colombia hatt profiler i den internasjonale fotballverdenen, men nå ser det altså ut til å snu. Troppen til trener Jose Pekerman, som for øyeblikket holder på med kvalifisering til VM i nabolandet Brasil i 2014, virker solide i alle ledd.

Offside har sendt veteran Andreas Oppedal på speideroppdrag til kokainproduksjonens høyborg for å ta et dypere dykk inn i laget som av mange fotballeksperter blir spådd som en outsider til VM-trofeet om to år. Her er hans analyse av nøkkelspillerne som igjen har gjort Colombia til et storlag:

KEEPER

Colombias mål blir voktet av en av de mest undervurderte keeperne i europeisk toppfotball, nemlig David Ospina. Han er ung (24 år) og svært lovende og kommer garantert til å bli sett i en større europeisk toppklubb om få år enn i Nice hvor han spiller nå. Ikke siden Rene Higuita og Oscar Cordoba har Colombia hatt en mer stabil og talentfull keeper, noe han allerede har vist med Colombias gode resultater i VM-kvalikken til Brasil i 2014.

FORSVAR

Andres Escobar var mannen som ledet colombianerne til outsiderstatus i VM 94. Mannen som nå skal fylle hans sko og lede Colombia til ny storstatus er Milans Cristian Zapata. Han er bare 26 år og har allerede spilt omtrent 200 seriekamper i europeiske toppligaer i henholdsvis Udinese (Serie A) og Villareal (La Liga). Han ble hentet til Milan på lån foran denne sesongen og kan dermed fortsette sin erfaringssanking i storligaene i Europa, noe som kan vise seg å bli viktig for Colombia og deres forsvar frem mot 2014.

MIDTBANEN

Vi har alle hørt navnet! Freddy Guarin er for mange kjent som et av Football Managers største talent for noen år siden, og det er ikke helt uten grunn. Etter å ha hjulpet Porto til seriemesterskap er han nå tatt turen til Milano og Inter hvor han skal fylle rommet etter Thiago Motta som tidligere i år gitt til PSG. Så langt har det funket bra og om han får tillitt og kommer i god form, vil Guarin uten tvil styre midtbanen til Colombia mot gull og grønne skoger!

ANGREP

Det er umulig å ikke hørt om han. Mannen som er like brennhet for tiden som selveste Messi og Ronaldo. En av SørAmerikas sterkeste angrepsrekker er ledet an av ingen ringere enn Radamel Falcao (hovedbildet). Han bøttet først inn mål for Porto for så å gjøre det samme for Atletico Madrid. Kanskje var han ene og alene grunn til Atleticos seier i Europa League forrige sesong, men på landslaget er han ikke totalt alene. Med seg har han Porto-duoen bestående av den svært lovende James Rodriguez (bildet over) og Jackson Martinez. Alle tre innehar ferdigheter som kan måle seg med angrepsrekkene til de aller største i internasjonal fotball, og om de tre finspisser samspillet og formen frem mot 2014 får vi nok se svært mange mål scoret av samtlige tre.

Colombia har altså våknet etter nesten 20 års dvale og er uten tvil et av de mest interessante landslagene å følge i tiden fremover.

 

Hør innslaget som oppsummerer rapporten om Colombia her: [audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/10/colombias-fotballfremtid.mp3]

 

HØR PÅ OFFSIDE HVER ONSDAG 1100-1200 OG FØLG OSS PÅ FACEBOOK OG TWITTER!

 

Anbefalte artikler