Review: The Hammers er i siget

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens opptur: West Ham

Om ikke Leicester hadde stjålet alle overskrifter allerede, hadde West Ham vært laget som var på alles lepper denne sesongen. Etter at Slaven Bilic tok over etter Sam Allardyce har laget utviklet seg fra å være en «topplagsdødare» til å stabilisere seg på øvre halvdel av tabellen. Etter runde 29 i Premier League er status 5. plass, to poeng foran Manchester United og ett fattig poeng bak Manchester City på fjerdeplassen.

I helgens batalje borte mot Everton, på Goodison Park, lå West Ham under 2-0 helt til det gjensto 12 minutter av ordinær tid. Før det hadde Lukaku rukket å score selv, sette opp Aaron Lennon og bomme på straffe. Det stod 78 minutter på klokken da Michail Antonio dukket  opp på en varemerke dødball og stanget inn reduseringen. Antonio scorte i sin tredje kamp på rad, og ga med det West Ham hengende håp i tynt snøre. Bare to minutter senere utliknet Diafra Sakho, og etter 90 minutter sendte Dimitri Payet “The Hammers” til himmels etter nydelig forarbeid av den samme Diafra Sakho.

West Ham har mot alle odds sendt seg selv inn i kampen om de gjeve Champions League plassene. For at det skal skje er West Ham avhengig av at lagets store stjerne, Dimiti Payet holder seg skadefri og at spillere som Michail Antonio og Diafra Sakho skal fortsette den fine formen. Ukens opptur er West Ham

Hederlige nominasjoner

  • Joshua King: Mange trodde på en mer utpreget benketilværelse for Joshua King etter offensive spillere som Juan Iturbe og Benik Afobe ble hentet i januarvinduet. Joshua King har bitt seg fast og takket for tilliten med scoring og assist borte mot Newcastle i helgen.
  • Iver Fossum: På tross av å spille på et lag som etter alle solemerker spiller Bundes Liga 2 neste år, kan det se ut til at den unge nordmannen har befestet seg i startelleveren til Hannover.
  • Roma: Roma så utilnærmelig ut sist fredag og slo Fiorentina hele 4-1. dette er Romas 7. strake seier i Serie A. Overgangen fra Garcia til Spaletti ser ut til å gjøre underverker

Ukens nedtur: Manchester United

Manchester United har vært en berg-og-dalbane resultatmessig og som å se på maling tørke spillemessig denne sesongen. Etter å ha startet sesongen stabilt lå United på toppen av Premier League i november. Siden den gang har form og resultater vært fraværende og spillestilen har bare blitt marginalt mer underholdende.

I helgen hadde United tidenes sjanse til å henge seg på i kampen om de fire første plasseringene. Sist helg leverte United årsbeste mot Arsenal og i midtuken, en uhyre viktig trepoenger mot Watford. I helgen spilte Tottenham og Arsenal uavgjort i Nord-London derbyet, noe som burde tilsvare en gavepakke til United.

West Bromwich var en drømmemotstander å regne for et unitedlag som var i noe som kan minne om form. Etter 25 minutter knuser Juan Mata alt håp for alle Unitedsupportere som hadde håpet på topp fire plasseringer denne sesongen. Etter 23 minutter pådro den ellers sindige spanjolen seg et totalt unødvendig gult kort da han blokkererte et West Bromwich-frispark, to minutter senere pådro han seg et minst like unødvendig gult kort, da han sparket ned sin gamle lagkamerat Darren Fletcher. Resultatet ble fatalt og Mata måtte rusle slukøret i dusjen. United klarerte aldri å reise seg etter dette og går på et forsmedelig 1-0 tap

Uhederlige Nominasjoner

  • AC Milan: Etter fin form i Serie A i det siste klarte ikke Milan meld seg på i kampen om Europaplassene i Serie A. Milan går på et forsmedelig 2-0 tap mot et Sassuolo lag som blir redusert til 10 mann.
  • Newcastle: Newcastle hadde alle tiders mulighet til å klatre ut av møkka, men klarer ikke å kapitalisere mot Bournemouth. Bournmouth tar et nytt steg mot den berømte 40 poenggrensen som gir fornyet Premier League kontrekt
  • Coquelin, Milner, Mata og Mirallas: Samtlige setter laget sitt i en utrolig kjedelig situasjon, med å pådra seg rødt kort. Milner blir reddet av sine medspillere, mens de tra andre er direkte ansvarlige for poengtap i en viktig fase av sesongen

Siste podcaster

  • Ole Rolfsrud-spesial!
    Sesongens andre gjest er ingen ringere enn selveste Ole Rolfsrud! Den smilende programlederen og tv-personligheten forteller om studietiden, hans start i karrieren og fotball interessen. Til slutt blir det en spennende quiz mot Offsides egne Primavera. I studio: Kristiane Reigstad, Ole Rolfsrud og Martin Primavera Produsent: Marte Seeberg Ansvarlig redaktor: Sofie Larsen Nesdal Følg oss på Instagram! @offside_srib

Anbefalte artikler