Callum Beattie mot nye høyder

This content has been archived. It may no longer be relevant

Studentradioens egen festival valgte å ikke booke Callum Beattie da Callum er jovvis, ikke hipster. Men det stoppet ikke en rekke skotske og europeiske festivaler og scener fra å booke den lovende skotten.

Storyen bak er som følger: Under en fuktig tur til Edinburgh, i Skottland for dei uoppmerksomme, havna Blodharry på en pub som tilbydde live musikk. Denne kvelden sto en ung trubadur på scenen. Hans ansikt lignet på Justin Bieber og hans stemme var fløyelsmyk.

Men Blodharry var skeptisk, er mannen så flink som han virker? Vi måtte teste han. Opp på scenen stormet Olav Åsen med et ønske. “Can you play Hero by Enrique Iglesias?”.  Den unge mannen lo. Åsen kom slukøret tilbake, “Eg trur ikkje han kunne den”. Skuffet tok vi en slurk av vår fortsatt overraskende kalde øl.

Da skjedde det. Klimpringen begynte. Lysluggen kunne Hero. Der og da ble Blodharry solgt.

Etterpå fulgte møte med hans foreldre og utveksling av cd-plate. En plate vi har prøvd å spre i Bergen uten overveiende hell.

Men i Skottland har Callum med hjelp av produsenten Al James, sakte men sikkert bygd seg opp til å bli en av de mest lovende og ettertraktede nye musikerne i Skottland. Det har ført til stadige turneèr og musikkvideoslipp.

Callum Beattie er på vei mot store begivenheter og Blodharry er med han på turen til stjernehimmelen.

Anbefalte artikler