Kvart liv er ei forteljing om andres liv.

This content has been archived. It may no longer be relevant

«Alle personane i denne boka er oppdikta, men dei historiske hendingane som bestemmer deira handlingar og haldningar, er høgst verkelige».

Slik starter fortellingen Saganatt av Frode Grytten, tre ulike fortellinger om sosialdemokrater og deres ferd gjennom livet, da med et stykke nyere norsk politisk historie som bakgrunnsteppe. Saganatt omhandler først og fremst far, sønn og barnebarn Lunde. Tre generasjoner. Tre ulike omgivelser som formet dem. Et oljefunn på 60-tallet som utløste et skred av forandringer, forandringer som gjorde at Norge over natten måtte omstille seg til rikdom.

Hør omtalen av boken her!

[Audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Skumma-Kultur-Saganatt-MRL.mp3]

Fortellingen spinner seg ut fra tre historier. Hvordan en person kunne gå fra lærerrommet, høyvannsbukser og brent svart hverdagskaffe til bogstadgatens glatte og skinnende fortau. Hvordan arbeiderparti-storheter går igjen som gjenferd for å sikre at dagens sosialdemokrater ikke gjør feil og hvordan en far fikk sitt mangeårige møbelgeskjeft rasert av et IKEA lysår foran ham selv. Et samfunn som ble som en ny blomst. En blomst som vokste fortere enn noen i hagen kunne forutse.

Skumma Kultur silar ut skummet, den beste av den beste kulturen både i Bergen og resten av verdssamfunnet kvar måndag kl. 11. Du kan også lytte til vår podcast. Har du tips, anbefalinger, kritikk eller ros? Send det meir enn gjerne til skummakultur@srib.no.

 

Anbefalte artikler