Drømmen brast for Derby

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens nedtur: Derby

Med 77 poeng lå alt til rette for at Derby skulle spille play-off til Premier League. Verken Wolverhampton, Ipswich eller Brentford hadde mulighet til å ta igjen Derby sin målforskjell på +32. Dermed trengte The Rams kun ett poeng hjemme mot Reading. Gjestene sto uten seier på de siste ni kampene, hadde fire tap på rad, og hadde ingenting å spille for.

Kampen ble imidlertid et mareritt for Derby. Etter to minutter spilte Will Hughes en forferdelig ball bakover som Kwesi Appiah snappet opp. Ghaneseren løp 50 meter før han satt inn 1-0 alene mot keeper. Minuttet før pause fikk Derby, som hadde styrt hele første omgang, straffe. Den bommet Darren Bent på. Andre omgang ble verre. Derby stanget og stanget, mens Reading scoret på sin andre sjanse, da Michael Hector banket inn ballen etter corner. Rett før slutt fikk også Reading straffe, som Garath McCleary satt sikkert.

Samtidig som Derby gikk på sitt fjerde hjemmetap vant både Brentford og Wolverhampton. Dermed får ikke Derby muligheten til å spille play-off til Premier League. Økonomisk går Derby glipp av potensielt 1,4 milliarder kroner som man, i følge Daily Mail, tjente på et opprykk i fjor. For Steve McClaren betyr tapet at han muligens må begynne å se seg om etter en ny klubb. For deg og meg betyr det at et av Championships morsomste lag er byttet ut mot Ipswich.

Uhederlige nominasjoner

• Strømsgodset klarte ikke å slå tilbake etter tapet mot Molde. 1-1 hjemme mot Sarpsborg 08 er ikke godt nok for et lag som har kvalitet nok ute på banen til å kjempe om medalje.
  • Manchester United gikk på sitt tredje tap på rad da de tapte hjemme for West Bromwich og kan fort miste pallplassen.
  • Mike Williamson fikk i følge sin egen manager rødt kort med vilje da Newcastle gikk på sitt åttende strake ligatap borte mot Leicester.

Ukens opptur: Stabæk

Stabæk imponerte riktignok ikke veldig spillmessig hjemme mot Mjøndalen. Likevel er klubben og forsvaret ukens og månedens opptur. Etter å ha mistet nesten halve laget fra forrige sesong, tippet de fleste at Stabæk måtte kjempe hardt for å unngå nedrykk fra årets tippeliga. Så langt har Stabæk imponert både resultatmessig og spillmessig. Etter seks runder ligger De Blaa på andreplass, foran Odd, Vålerenga ogStrømsgodset, for å nevne noen.

Én ting er at Bob Bradley har fått på plass et system sånn at nysigneringene, El Ghanassy, Diomande og Asante, kan skinne. De tre fremste spillerne komplimenerer hverandre godt og har fått samspillet til å sitte på rekordtid. En helt annen ting er at en forsvarsfirer bestående av Jalasto, Næss, Skjønsberg og Meling framstår så solide. De to førstnevnte ble veid og funnet for lette av Kjetil Rekdal, og mange har pekt på manglende dødballstyrke som en svakhet for Stabæk. Nå har de holdt nullen fire kamper på rad.

Mye av æren for at Stabæk holder nullen skal keeper Mande Sayouba ha. Mot Mjøndalen leverte 21-åringen en kandidat til årets redning. Med en reaksjonsredning av en annen verden stoppet han Gauseth sitt volleyforsøk fra seks meter. Stabæk framstår som et av tippeligaens mest spillende lag, samtidig som de har en god struktur bakover, og ekstremferdigheter forover. Laget skal ikke være gode nok til medalje, men noen nedrykkskamp bør det heller ikke bli.  Klubben skal, som mange studenter og skoleelever, opp til eksamen i mai. De neste kampene byr på Vålerenga borte, Sandefjord hjemme, Molde borte og Rosenborg hjemme.

Hederlige nominasjoner

• Lionel Messi kunne sikre hat-trick med straffescoring mot Cordobia. Han ga heller straffen til Neymar.
  • Den norske dommerkomitéen viste sunn fornuft da de trakk Christian Gytkjær sitt røde kort fra kampen mot Bodø-Glimt. Dansken svarte med å avgjøre for Haugesund.
  • Leverkusen fortsetter sin gode form og står med åtte kamper på rad uten tap etter at de slo Bayern 2-0.

Hvor skråsikre Offside var på at Derby skulle få spille playoff kan du høre i vår siste podcast:

Siste podcaster

• Stjerneturneringens øyeblikk
    Champions league - turneringen over alle turneringer. Der minner blir skapt og drømmer knust, og Real Madrid alltid vinner. I dagens episode snakker vi om Champions league og øyeblikkene tilknyttet til denne fantastiske turneringen. Det drøftes grusomheter og nytelse og gutta i studio tar deg med på en reise gjennom historien. Følg oss på Instagram: @offside_srib I studio: Jonathan Broome, Simon Harbo & Martin Primavera