Søsterselskapets leksikon

Vi fra søsterselskapet er glad i å bruke engelske betegnelser og definisjoner når det kommer til fenomener innen dating og kjærlighet, men der er nok mye av det vi snakker om som kan virke forvirrende hvis man ikke har fått høre definisjonen først.  Derfor presenterer jeg søsterselskapets leksion, en enkel og fantastisk oversikt over livets viktige begreper.

Breadcrumbing: 

Breadcrumbing er å holde en person som liker deg på tråden. Du gir denne personen nok oppmerksomhet til at interessen opprettholdes, men du er egentlig ikke interessert. Du  liker bare oppmerksomheten og  at den andre digger deg. Man gir litt og litt brødsmuler til en person, slik at han eller hun får en liten smakebit, men aldri nok til å bli mett. Dette fenomenet er nok noe mange kan kjenne seg igjen, enten man har gjort det selv eller at noen har gjort dette mot deg. Hvem liker vel ikke å bli likt? Men hvor langt kan man dra det?   -Dette og mer  snakker vi om i episode 3: Breadcrumbig. 

De neste fenomenene kjenner du kanskje igjen om du er fan av How I Met Your Mother. Dette er en serie som liker å ta for seg ulike teorier innen dating. Vi er selv glad i dette, så vi ble nødt til å lage en hel episode om kjærlighetsteorier (episode 8).

Cheerleader-effekten: 

Cheerleader-effekten er teori som går ut på at man oppfatter folk som mer tiltrekkende når de er samlet i en gruppe, enn når man ser de individuelt. La oss for eksempel si at du er på en bar hvor du ser tidenes kjekkeste guttegjeng, eller søteste jentegjeng. Du tenker automatisk at alle i gjengen er hunks eller babes, men hvis du begynner å studere de nærmere og på et individuelt nivå er dette plutselig ikke tilfellet. Du har kognitivt blitt blind på hvordan hver enkelt person ser ut, enn da du så de samlet i en gruppe. 

Crazy/Hot scale: 

Eller The Crazy/Hot Matrix som oppfinneren kaller den, er en matrix som måler hvor crazy en dame kan være basert på hennes utseende. Faller hun utenfor den diagonale aksen vil hun være altfor crazy til å komme unna med det, fordi hun ikke er hot nok. Hun må med andre ord være på samme nivå hot som hun er crazy, for at man skal kunne unnskylde det.  Er du både hot og crazy er dette kanskje teorien for deg?

The lemon-law: 

The Lemon Law i dating går ut på at du kan dra fra en date innen fem minutter har gått, enten fordi du fort ser at daten vil være bortkastet tid eller de har noen åpenbare røde flagg. Ved å påberope The Lemon Law kan du dra fra daten innen de fem første minuttene uten dårlig samvittighet, eller ansvar for å svare på spørsmål om hvorfor du drar fra daten.  Det høres kanskje veldig harsh ut, men i noen tilfeller må det vel være lov? 

The loop-theory

Denne handler om at finnes tre loops, også kalt vinduer, hvor man har sjans på folk som vanligvis alltid er opptatt. Dette er kanskje de guttene eller jentene du kunne tenkt deg å være i forhold med, men de er ikke alltid tilgjengelige utenom disse vinduene. De tre vinduene er   

  • Rett etter videregående
  • Rett etter studiene
  • Når folk begynner å skille seg

Har du en person du liker som faktisk er tilgjengelig nå (ENDELIG!), men du vet ikke helt hvordan du kan gå frem? Fortvil ikke, vi har gode råd på dette i episode 8 om kjærlighetsteorier. 

People Pleasing: 

En people pleaser er en person som går over egne grenser for å tilfredsstille andre, uten at man egentlig kanskje får så mye positivt tilbake for det. Man er ofte konfliktsky,  redd for å skape dårlig stemning eller veldig opptatt av å bli likt. Misforstå meg rett, det er bra å være tilpasningsdyktig og bli likt, men  i lengden kan dette bli ganske så slitsomt.  En people pleaser har lettere for å havne i usunne relasjoner ettersom muligheten for å bli utnyttet er større.  Er dette noe du kjenner deg igjen i vil jeg anbefale å høre episode 2 om people pleasing! 

Er du ofte innom tiktok har du kanskje hørt om pick-me boys  og pick- me girls. Det handler om det samme, men her er det litt forskjell mellom guttene og jentene.

Pick-me Boy: 

Er en gutt som som bruker emosjonell manipulasjon og guilt tripping for å få jenter. De sier stygge ting om seg selv for å få jenta til å motsi ham og dermed gi ham et kompliment, for eksempel; “å, jeg er så stygg du ville nok aldri datet meg”. Pick-me boysa er overbevist om at de ikke er som andre gutter;  Typ ved å si “alle jenter velger bare fuck-boys, ingen vil ha en snill gutt som meg”  Med andre ord; Velg meg! Jeg er ikke som de andre!!

Pick-me Girl:

Pick-me girls er jenter som ikke blir fornærmet av åpenlyse sexiste kommentarer fordi de lengter etter mannlig bekreftelse og oppmerksomhet. Jenter som gjør alt for å imponere gutter og får det til å virke som at de “ikke er som andre jenter”. Dette er ofte de samme jentene som “bare henger med gutter fordi det er mindre drama”. De har ingen problem med å trykke ned andre jenter for personlig vinning. Den typiske pick-me jenta gjør det tydelig at hun ikke liker feminine ting og skryter av hvor naturlige hun er. Hun påpeker hvor unaturlig andre jenter er og vil helst være “en av gutta”.  Misforstå meg rett, det er helt greit å være en av gutta, men man trenger ikke rakke ned på andre jenter for det.

– Pick me girls og pick me boys kan du høre mer om i episode 7. 

Dette her er bare starten på fenomener og begreper vi tar og, så dette blir nok bare del en av Søsterselskapets leksikon. Vil du høre mer finner du oss der du hører podcast!

 

Anbefalte artikler