Utrolig sjarmerende og veldig morsomt

Untitled Goose Game har vært en viral snakkis det siste året. Tidligere i år ble det utsatt, men nå er det ute på Switch og PC. Etter å ha gakket meg igjennom spillet på rundt 2-3 timer kan jeg varmt anbefale denne lille perlen av et spill.

 

Fjærkledd kødd

I Untitled Goose Game er man enkelt og greit en gås som er byens største pøbel. Du gakker, plukker opp ting med nebbet, bruser med fjæra og målet er å være mest mulig drittsekk. Man får en gjøremålsliste over ugang man skal gjøre for hver del av byen. Stjele brillene til et barn, låse gartneren ut av hagen sin og stikke av med tøflene til en mann er noen av rampestrekene man må gjøre. Innbyggerne er selvsagt ikke så begeistret for at en kødd av et fjærkre går rundt i byen så de prøver så godt de kan for å jage deg bort. Her må man altså gå grundig til verks ved å bruke sniking og fundere ut den beste innfallsvinkelen for å utføre ulumskhetene. Etter man har gjort nok ugang på et område, vil et «gås forbudt» skilt henges opp og da er det på tide å gå til en ny del av byen for å fortsette.

Spillet kan minne om Goat Simulator som kom for noen år siden, men hvor det spillet fort viste seg at konseptet var morsommere enn selve spillet, holder Untitled Goose Game det gående gjennom hele gjennomspillingen.

Ikke alle er fornøyde med gåsas fantestreker. (Skjermdump: Johannes Optun)

Kort og godt

Spillet tar mellom 2 og 3 timer å spille igjennom, noe som er både positivt og negativt. Det positive er at man ikke blir lei konseptet så fort og man kan spille igjennom det på en kveld. Det er kompakt og enkelt, men jeg synes det var en smule for kort. Som sagt storkoste jeg meg, smilte og lo igjennom hele gjennomspillingen. Så noen få timer ekstra hadde jeg satt pris på. Muligens vi kan få det i en senere DLC?

Kleptomansk kødd av et fjærkre. (Skjermdump: Johannes Optun)

Sjarmerende

Humoren, musikken, grafikken og animasjonen er vanvittig sjarmerende, og sammen med det utrolig morsomme og herlige konseptet blir hele spillet en perle som man rett og slett bare må teste.

 

Gakk.

 

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Sesongavslutning
    Det nærmer seg sommer, og for en gangs skyld er hele programmet tilstede! De diskuteres litt om Summer Game Fest og hva vi ser frem til utover sommeren, samt minring og kos i studio. I studio: Agnar, Benedikte, Ole, kristian, Carl-Eirik, og Johannes

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler