Det har blitt sunget, rappet, danset og utallige Hansa 0,4-litere har blitt konsumert. Likevel er vi ikke en gang halvveis i årets Vill Vill Vest. Fortsatt venter to dager fylt med musikk i alle sjangre. I kveld kan du for eksempel få en hel kveld fylt med jazz på Landmark. Det gjøres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter og Bergen Jazzforum mens Hulen på sin side har samarbeidet med Beyond The Gates om å sette opp en ren metalkveld for de som skulle foretrekke mer hardtslående musikk.

Men før du og ditt kompaniskap trekker ut for kvelden skal vår Vill Vill Vest-delegasjon fortelle deg hvordan det gikk på konsertene vi så i går kveld.

WINGDINGS

Kvarteret

Det å være et relativt nytt band kan være vanskelig og skummelt når man skal spille på en festival. Her viste endog Wingdings Vill Vill Vest-lytterne at de er et band av kvalitet. Det er ikke bare bare å skulle lage en god konsertopplevelse, men Wingdings ga alt fra da de gikk på scenen.

Med psykedeliske lyder, harde gitarriff og en groovy bass tar Wingdings deg med på en reise til ukjente musikalske steder (Foto: Lukas Gonçalves).

Wingdings har reist helt fra Oslo for å spille på Vill Vill Vest og de var en av de tidligste artistene som spilte. Bandet slapp sin første EP 20.september i år som jeg vil betegne som en banger.

Konserten startet veldig rett på, men publikum var helt med fra første sang. Det virket som om de fleste som var på konserten visste hvem de skulle se og var veldig med. Det så ut som om Wingdings koste seg på senen da det til tider nesten så ut som de danset til sin egen musikk. Selv om EP kom nettopp ut virket det som veldig mange allerede kunne tekstene, da man kunne se flere synge med. Konsertopplevelsen var så på topp at selv jeg måtte ende med å danse. Eneste å pirke på med konserten var at vokal og gitarlyden var til tider lav, men dette var ikke bandets feil. Anbefaler alle til å se Wingdings live om man skulle ha sjansen. Dette var en fantastisk opplevelse og jeg vil nå påstå at jeg har blitt stor fan.

Daniel Leander Kolden

EGGE

Landmark

EGGE, hans «hypedame» og bassist lagde heftig stemming under settet sitt. Sangene passet perfekt til intim settingen på Landmark og de visuelle effektene ga garasjerocken bare mer karakter. Effektene var neon videoer av EGGE som går rundt i forskjellige gater, mens det står EGGE med store tydelige bokstaver. EGGE har ikke den beste stemmen, men det går bra fordi det passer stemningen på små konserter. Dessverre var for få folk til å starte en mosh-pit og det gjorde opplevelsen ikke like gøy som en fan. Dette hadde ikkevært et problem på en større konsert. EGGE hadde fortsatt masse energi spesielt når han dro av seg skjorte, men også under hans røffe synging. Han gikk ut med et smell når «the Milk» kom på steg stemning sykt og det gikk helt av. Selv om det var som sagt litt få mennesker i publikum klarte han fortsatt å få folk til å danse.  EGGE lager bra stemning og han får med seg publikum, men jeg skulle ønske jeg så mer fra resten av bandet. Jeg gelder meg masse til neste gang jeg skal se ham da han har gitt ut litt flere sanger.

Klaus Ole Munthe Øren

AVGVSTVS

AVGVSTVS i aksjon på Hulen torsdag kveld (Foto: Lukas Gonçalves).

Hulen

AVGVSTVS holdt det både lugnt og energisk gjennom sin halvtime på Hulen torsdag kveld. Den 23-årige rapperen fra Oslo vest vekslet sømløst mellom forskjellige stemningsgir gjennom konserten. Det eksemplifiseres godt hvor en låt som «Aprikos» slår til med både allsang og moshpittilstander mens den andre siden av skalaen kommer frem da AVGVSTVS får med L.U:N.A opp på scenen på deres duett «Spesiell». Denne duetten står fram som et av de største høydepunktene på konserten. Hans August (hvilket hans egentlige navn lyder) har nylig utvidet låtkatalogen med EP-en Snabba Cash, og blant annet sporet «Malmö» fremstår som en banger på Hulen torsdag kveld.

Det beste med gårsdagens konsert blir riktignok den minneverdige avslutningen med «For All Tid». AVGVSTVS’ velger nemlig å framføre sin mest kjente låt (og den eneste som til nå har bikket en million streams) ute blant publikum. Den melankolske krøniken om det absolutte vestkantliv framstår som en flott avslutning på kvelden der lyset fra mobilkameraene slukkes mens de siste strofene ebber ut inne i fjellet. AVGVSTVS er atter et skudd på rap-stammen fra Oslo vest, der både 612 og Yung Smul har vært markante navn de siste årene. Like fult virker det som AVGVSTVS har klart å skjære seg ut sin egen vei, spesielt når det kommer til tekstene. For selv om mange av tekstene gjerne tar for seg et ganske stereotypisk vestkantunivers virker AVGVSTVS alltid å ha det lille glimtet i øyet eller den presise strofen som gjør det interessant eller underholdende. Det nevnes både påsketurer til Kvitfjell og hytter på Tjøme i tekstene, men i går var konserten på Hulen i Bergen en nesten like solfylt opplevelse.

Lukas Gonçalves

Anbefalte artikler