England U21 mot Tyskland (Foto: Sven Mandel, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:2017083201208_2017-03-24_Fussball_U21_Deutschland_vs_England_-_Sven_-_1D_X_-_0172_-_DV3P6498_mod.jpg)

De Neste Løvene

Tre spillere å se opp for i engelsk fotball

Fremtiden til Englands landslag ser uten tvil lys ut. VM i 2018, hvor laget tok seg til semifinale, var et klart tegn på at de Tre Løvene er på vei oppover i den internasjonale næringskjeden. Unge stjerneskudd som Jadon Sancho, Phil Foden og Trent Alexander-Arnold gjør at landet, som har ventet på et nytt trofé siden det sagnomsuste VM-gullet på hjemmebane i 1966, igjen kan drømme om suksess.

I begynnelsen av september startet Englands U21 sin reise mot EM i 2021. I de første kvalifiseringskampene ble både Tyrkia og Kosovo slått, og de unge løvene har fått en perfekt start. Ettersom en rekke av Englands aller beste unggutter spiller for A-landslaget var gruppespillkampene også en perfekt mulighet til å få med seg nye spennende navn som kan komme til å prege engelsk og internasjonal fotball de neste årene. Her er tre av dem.

Steven Sessegnon, Fulham, 19

Født 18. mai 2000 i Roehampton, en av Londons mange forstader, med et etternavn som vekker gamle minner for de med hjerte for engelsk fotball. Steven er nemlig i slekt med tidligere Sunderland og West Bromwich-spiller Stéphane Sessegnon, som i sin tid terroriserte forsvarsspillere med slepen nærteknikk og hurtighet. Fulham-supportere vil håpe at Steven kan vise noen av de samme ferdighetene, selv om han plasserer seg litt lengre ned i banen. Unggutten har for det meste blitt brukt i en venstreback/venstrekant-rolle.

Steven Sessegnon har havnet litt i skyggen av sin tvillingbror Ryan, som i sommer fullførte en overgang fra moderklubben Fulham til Tottenham. Det var lenge spekulert i at Steven skulle gå den samme veien til Nord-London, men han ble værende i Sørvest. I august fikk 19-åringen sin ligadebut for The Cottagers, og senere samme måned ble han for første gang kalt opp til U21-landslaget. Det faktum at Fulham tilbringer 2019/20 sesongen i Championship, gjør at mulighetene for spilletid og videre utvikling bare vil være enda større.

Eddie Nketiah, Arsenal (på lån til Leeds), 20

16 år gammel ble Nketiah fristilt fra barndomsklubben Chelsea. Fire år senere er Nketiah en av mange lovende unggutter som hever lønn i Arsenal. Sammen med Joe Willock, Bukayo Saka og Reiss Nelson er Nketiah blant spillerne som gjør at Arsenal-fans kan forestille seg en fremtid hvor Premier League-troféet ender opp hos The Gunners.

Nketiah i treningskamp mot PSG (Foto: Chensiyuan, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:1_Eddie_Nketiah_2018.jpg)

 

Etter debuten under Arsene Wenger i 2017 har det blitt 19 A-lagskamper for London-gutten. På overgangsvinduets siste dag i august 2019, ble det klart at Nketiah skulle spille for Leeds United i inneværende sesong. Der har han fått en pangstart, med 2 scoringer på 4 kamper. Etter at låneavtalen gikk i boks beskrev Leeds United manager Marcelo Bielsa angrepsspilleren slik:

 – [Han er…] en ung og viktig spiller for engelsk fotball.

Både tilhengere av Arsenal og Leeds håper at Bielsas uttalelser vil vise seg å stemme.

 

Todd Cantwell, Norwich, 21

Norwich er tilbake i Premier League, og mannskapet til Daniel Farke har vist at de ikke blir en kasteball i landets øverste divisjon. Sammen med Teemu Pukki og Emiliano Buendía har Cantwell virkelig satt fyr på angrepsspillet til kanarifuglene fra Norwich. Etter 6 PL-kamper står 21-åringen fra Norfolk med 2 målgivende og 2 mål. Den første scoringen kom i 2-3 tapet for Chelsea, mens nummer to kom i sjokkseieren over Manchester City.

Norwich-manager Daniel Farke svarte slik da han ble spurt om prestasjonene til Cantwell i Premier League:

– Han har forbedret seg hver eneste dag i pre-season, og har vist at han tar nivået i verdens beste liga.

Siden han signerte for Norwich sitt akademi i en alder av 10 år, har Cantwell tilbrakt nesten samtlige av de siste 11 årene i moderklubben. I januar 2018 dro han på et utlån til nederlandske Fortuna Sittard, hvor han fikk 10 kamper og 2 mål for laget som endte på 2. plass i landets nest-øverste nivå: Eerste Divisie. Norwich-fansen og alle som er glad i engelsk fotball vil håpe at Cantwell fortsetter å prestere på den største scenen.

 

Siste podcaster

  • EM-spesial, Gjett karrieren og sommerferie(!)
    EM 2020 (21*) starter neste uke og gutta tar for seg hver av gruppene og landene som er med. Hvem kommer ut på topp slik det ser ut nå? Mathias har med seg Gjett Karrieren så Aksel og Willem må kjempe i sesongens siste konkurranse! Det er også en tårevåt sending siden dette er Aksels siste sendig før han vender snuten hjemover til Trondheim. I tillegg er det også Willems siste sending (for nå) siden han skal innta et nytt verv i Studentradioen, men det kan godt hende han vil gjøre et comeback en gang i fremtiden. GOD SOMMER! I studio: Aksel Murvold, Mathias Brandt og Willem Westli

Offside

Offside er programmet som tar deg gjennom alle verdens fotballbegivenheter med fransk arroganse, tysk aggresivitet og spansk tempo. Vi gir deg aktuelle analyser, reportasjer og holder deg oppdatert på alt som skjer rundt den deilige sporten. Høres hver onsdag 11-12 på 96,4/106,1/107,8.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *