Musikkredaksjonen anbefaler: Vill Vill Vest 2019

Glem influencerambisjonene på Palmesus og Stavern, glem den økologiske vegetarburgeren til 150 kroner på Øya og la nå for Guds skyld øl-trakten fra Roskilde ligge. Festivalsommeren er død og heiset ned i sin rettmessige grav. Nå er det høst og tid for ordentlig festivalsesong i det vakre vest og Norges musikkhovedstad Bergen.

I dag starter nemlig Vill Vill Vest, større og mer spennende enn noen gang. I år går bransjefestivalen av stabelen på 10 scener rundt om i Bergen med nesten 100 artister på plakaten. 9 av scenene skal bekles med festivalens brede og fargerike sjangerspekter på torsdag og fredag mens lørdagen avvikles i sin helhet på USF Verftet.

Studentradioen i Bergen kommer til å dekke festivalen tett i de kommende dagene med sin utsendte delegasjon fra radioens musikkredaksjon. De har tatt seg tid til å introdusere artistene de mener du burde se på årets Vill Vill Vest.

AVGVSTVS

AVGVSTVS er tidsriktig, kvalitetssterk og best av alt veldig keeg (Foto: Lars Andreas Berg).

Torsdag 23:00-23:30 på Hulen, Lørdag 22:00-23:00 i Sardinen på USF Verftet

Det er ikke bare Karpe som holder fanen høyt for rap fra Oslo vest. Hans August Pünther ser nemlig ut til å være på vei mot et høyst fortjent gjennombrudd under sitt alter ego Avgvstvs (ja, det staves visst slik). 23-åringen fra Ullern kan kjennetegnes for et melankolsk trap-lydbilde som flott anfører en markant flow og stilsikre fortellinger om Oslos verste vestkant. Dette gjøres uten å på noe tidspunkt dementere, se ned på eller benekte tematikken og hans egen del i dette. Dette er tidsriktig, kvalitetssterkt og best av alt veldig keegt. Har blant annet samarbeidet med KingSkurkOne og L.U:N.A.

Lukas Gonçalves, musikkredaktør

HANNEKS                                                                 

Hanneks spiller en blanding av melodisk rytme med hip hop-referanser som også krysser litt over i technosjangeren (Foto: Philip Dahlstrøm).

Lørdag 22:00-22:45 i Dansesalen på USF Verftet

Hanneks er på vei fremover, og de to siste årene har hun spilt på flere gigs rundt i Norge. Det hele begynte da hun meldte seg som frivillig DJ til UKA. Hun er nå medlem av KOSO CLUB som er et DJ-kollektiv der hun opererer som en av fire DJer. Hanneks spiller en blanding av melodisk rytme med hip hop-referanser som også krysser litt over i technosjangeren. I etterkant av det har hun varmet opp for blant annet Kamelen. Hun slapp nettopp sin første låt «blend», som er tilgjengelig på Soundcloud. I november spiller hun i Berlin.

Petter Samdal, Plutopop

HUDKREFT

Hudkreft has that energy that says “we’re here, we’re pissed off about it, listen to us or fuck off” (Foto: Ignat Wiig).

Torsdag 23:00-00:00 på Kvarteret

Hudkreft is not your run-of-the-mill punk band. For starters, they’ve got an all female line up, and the girls are still in high school. Not that you would get that impression from their music however, as lead vocalist Leah Røkke screams and shouts her lyrics like she’s kept every word bottled up for the last 30 years. The other members of the band didn’t exactly play too much music before joined Hudkreft, and describe themselves as “without talent”, yet, unlike some other acts I’ve seen, Hudkreft has a much more original sound and energy unmatched by the 40 year old local government employee who still tries to “stick it to the man” on a Friday night. If you’re an English speaker like myself, you’re not going to get the details of the political issues, but when a band has that energy that says “we’re here, we’re pissed off about it, listen to us or fuck off”, you get the message.

Matt Butler, Freshly Squeezed

ISAK SHORTY

Isak Shorty er en av de mest spennende nye norske rapperne og en å få med seg på Vill Vill Vest (Foto: Viktor Mauren Rekdal ).

Fredag 19:30-20:00 på Kvarteret

Isak Shorty er en lokal rapper fra Ålesund som har lagt ut musikk siden 2017. For det meste så lager han musikk med produsenten Halvard Ivarjord fra Stavanger. I 2018 vant han musikkprisen når han slapp singelen «Gjengting» og etter det har han fortsatt å slippe ny og kul musikk. I år ga han ut sangene «PENGA» og «Paranoid» som var singler til hans nye EP «4IRE» som kom 30. august. Isak Shorty er en av de mest spennende nye norske rapperne og en å få med seg på Vill Vill Vest.

Klaus Ole Munthe Øren, Trigger Bergen

SOLÅ

Solå lager intim og fengende musikk med personlige og relaterbare tekster (Foto: Isak Okkenhaug).

Torsdag 00:00-00:30 på Ole Bull Scene, Lørdag 23:05-23:35 i Studio på USF Verftet

Sol “Solå”, nabojenta som lager drømmende pop-låter fra soverommet er en av artistene som har slått mest gjennom I 2019. Det er kun et år siden hun begynte å laste opp stykkene sine på SoundCloud, for å deretter vinne årets Urørt og i tillegg få spille på Øya. Stavangerjenta lager intim og fengende musikk med personlige og relaterbare tekster sunget av hennes nydelige vokaler. Hun debuterte på Spotify i sommer med indie-psykedeliske “Dizzy”, men diskografien er mye større. Denne diskografien får du to muligheter til å bli kjent med på årets Vill Vill Vest.

Abtin Tari, Trigger Bergen

TACOBITCH

Både på scenen eller på intervju stiller Tacobitch maskerte og de nekter å avsløre hvem de er (Foto: Aurora Kløvvik).

Fredag 00:00-00:30 på Skur 14, Lørdag 00:00-00:35 i Studio på USF Verftet

Hvis ryktene er sanne startet Tacobitch opp som en protest mot de kjedelige konvensjonene i norsk musikkindustri. De bestemte seg for å lage noe nytt. Med den tanken dannet bandet seg og de søkte om plass på by:Larm. Der ble de tatt godt imot. Med strålende kritikker ble Tacobitch et band på alles lepper, men hvem de er står ennå som et stort spørsmål. Både på scenen eller på intervju stiller de maskerte og de nekter å avsløre hvem de er. Ved siden av musikken er dans og sceneshow en stor del av opplevelsen. Som du kanskje forstår er Tacobitch mer enn musikk. Jeg vil gå så langt at jeg vil kalle det et fenomen.

Marthe Hagelien, Trigger Bergen

VEGARD&IVAR-BAND

Med saftige gitarsoloer, avslappende bass-grooves og en deilig pop/RnB-vokal skaper Vegard & Ivar-band høykvalitetspop som får en til å ville danse (Foto: Anna Rogneby).

Torsdag 00:30-01:00 på Kvarteret

Vegard og Ivar-band spiller deilige lo-fi indiepop som får en til å savne de seine sommerkveldene ved stranda. Med saftige gitarsoloer, avslappende bass-grooves og en deilig pop/RnB-vokal skaper de høykvalitetspop som får en til å ville danse. Her er det stor dose chill-vibes! Vegard og Ivar har med seg en stor gjeng med unge musikere fra andre band som Mall Girl, Selmer, Margrete og Kanaan. Bandet består av Christian Østeng Franzén (vokal), Sofie Tollefsbøl (fløyte og vokal), Mats Jøgen Lian Tildheim (keys), Andreas Rukan (bass), Ask Vatn Strøm (gitar), Iver Armand Tandsether (gitar) og Vegard Staum (trommer). Sangen «(She Was) Dancing On The Sofa» vil sende deg rett inn i festivalmodus for Vill Vill Vest!

Daniel Leander Kolden, Plutopop

VERDENSROMMET

Verdensrommet sitt lydbilde er preget av tilbakelent hip hop med en deilig touch av jazz (Foto: Fredrik Austad).

Lørdag 22:30-23:00 i Studio på USF Verftet

Verdensrommet er en duo bestående av Andreas Høvset og Vetle Junker. Etter å ha spilt sammen siden de gikk på barneskolen, dannet de til slutt gruppa Verdensrommet. Duoen ga ut musikk for første gang i 2012, men har i ettertid eksperimentert med ulike sjangere i tillegg til å ha samarbeidet med artister som Lars Vaular og EMIR/Onge Sushimane. Dette har ført til at Verdensrommet har et lydbilde med referanser til alt fra indie til jazz. Per dags dato er musikken deres preget av tilbakelent hip hop, men fremdeles med en deilig touch av jazz.

Astrid Tryggestad Sevre, Plutopop

Anbefalte artikler