Sommerlista 2019: Bergenfest-spesial

Bergen går ut i full sommerblomst når Bergenfest starter onsdag. I løpet av fire fullpakka festivaldager skal publikummet få solid påfyll av nasjonal og internasjonal pop, rock, indie og folk. Headlinerene lyder av blant annet av Bon Iver, Robert Plant, Patti Smith og Tove Lo. Studentradioen i Bergen skal selvfølgelig være der og spre festivalens glade budskap ut i til folket, og jeg starter festen med en introduksjon til ukas spillelista med kun Bergenfest-artister.

UKAS LÅT: Pom Poko – My Blood (kl. 22.00 på lørdag)

Pom Poko har vært et mye omtalt band de siste par årene etter imponerende energifylte opptredener på bransjefestivaler som by:Larm og Vill Vill Vest. I februar kom endelig debutalbumet “Birthday” og “My Blood” er et godt treminutters eksempel på hvorfor Pom Poko er et fenomen verdt å følge med på. Ekstatisk rock som får deg til å ville hoppe som en gal. Konserten på lørdag er obligatorisk.

Romskip – Aliens (kl 16.00, 18.15 og 20.15 på onsdag)

Romskip liker og spille musikk. Romskip spiller bra musikk. Romskip spiller rockemusikk. Romskip har fått Bergenfeststipend og skal spille tre konserter på Hjertebank-scenen på onsdag.

Håper dette avsnittet gir dere noen flere relevante resultater på google. Det fortjener dere, ROMSKIP!

Cautious Clay – SETTLER´S PARADISE (kl. 18.30 på onsdag)

Joshua Karpeh fra Brooklyn har høstet gode ord fra kritikerne etter debutalbumet “Blood Type” i 2018, men ordlyden i kommentarfeltet på hans YouTube-kanal er fortsatt at han er undervurdert artist. Han er blitt beskrevet som en blanding av Kid Cudi og Frank Ocean. Et kvalitetsstempel, men i 2019 vil vel artister mer enn noe annet være sin egen. EPén “Table of Context” med den sax-basspregede “SETTLER´S PARADISE” er et tydelig spark i riktig retning mot en fremtid som en definert RnB-stemme.

Tove Lo – Glad He’s Gone (kl. 20.45 på fredag)

Tove Lo’s nyeste singel er en hyllest til vennskapet mellom to jenter og en langfinger til guttene som ikke greier å gi bestevenninna det hun faktisk fortjener. Lo har lagt vekk hard bass denne gangen og laget en lavmælt popballade som vil gå rett i hjertet til alle nysingle der ute.

Bon Iver – U (Man Like) (kl. 21.30 på onsdag)

Da Bon Iver slapp albumet “22, A Million” i 2016 hadde han byttet ut gitar og harmoni med hakkete synth og autotune og tok sin inngrodde hipster-fanskare på senga. Det musikalske skiftet har sunket inn som en positiv utvikling uten like. Fredag kom et etterlengta slipp av to singler, “U (Man Like)” og “Hey, Ma”. De vitner kanskje ikke om en ny helomvending, men plasserer Bon Iver enda bedre i sitt eget landskap. Jeg håper på en gledelig forening mellom gamle og nye fans i publikum på Koengen.

Jacob Banks – Every Age (kl. 18.45 på torsdag)

Det er vanskelig å ikke la seg imponere av Jacob Banks sjelfulle vokal. Den kan ligge lavt og formidle såre ord i verset før den river seg løs og fyller hver mørke krok med sikre frekvenser. Banks sparer litt på kruttet på sin nyeste singel “Every Age”, men viser samtidig frem sitt brede register av stemning, i godt selskap med piano og strykere. Balladen er et fint tilskudd i repertoaret av store ballader og kraftfulle poplåter.

Novo Amor – I Make Sparks (kl. 20.45 på torsdag) 

Singelen “I Make Sparks” fra april i år er en fredfull låt i klassisk Novo Amor-stil med plukkende gitar og luftig vokal. Låta bygges fint opp med noe som høres ut som plukking på strykeinstrumenter som bidrar til en følelse av fremdrift.

 

Anbefalte artikler