Formula 1: Drive to Survive – Serien du ikke visste du trengte

 

Noen må tape for at andre kan vinne Foto: © 2019 – Daniel Vojtech

Alt for å vinne

Formula 1 er den mest prestisjetunge klassen innen motorsport. Her kjøres det spesialbygde biler opp imot 300km/t i 21 Grand Prix over hele verden. Dette gjør Formel 1 til et rent sirkus. I Formula 1: Drive to Survive, får vi følge noen førere og lag tett gjennom sesongen, vi får innblikk i en verden der penger har stor betydning og lojalitet er et sjeldent fenomen. I Formula 1 er det nemlig kun 20 førere fordelt på 10 lag. Det gjør at konkurransen mellom førerne er ekstrem. Kampen om en plass på laget er konstant og det hjelper ikke at din største konkurrent er på laget. Her går ønske om egen prestasjon over alt annet. Oppå det hele kriger lagene om å ha den beste bilen og førere bytter lag over en lav sko for å ha en større sjanse til å vinne.

Dette premisset danner grunnlaget for en meget underholdende dokumentarserie. Seeren får være med på innsiden av en hel sesong, hvor man får innblikk i de fine oppturene og de skuffende nederlagene. Her går det fort mellom hver opp- og nedtur, som gjør at serien klarer å holde seg interessant over alle 10 episoder. Serien handler like mye om ikke mer om hva som skjer utenfor banen enn på. For det er utrolig fascinerende å se hvordan et lag med en god del egoister i en idrett der egoisme preger det meste klarer å fungere sammen.

Det meste blir spennende i 300km/t Foto: © 2019 – Daniel Vojtech

Tilføyer ikke noe nytt

Produksjonsverdien er også god, nesten på det punktet der det føles ut som en spillefilm. Dette blir et tveegget sverd, ettersom det gjør serien utrolig pen å se på, forsvinner litt av ektheten man forbinder med en dokumentar. I tillegg revolusjonerer ikke Formula 1: Drive to Survive dokumentarsjangeren på noen helst måte. Hvis du har sett sportsdokumentarer tidligere og har en forventning til hva denne serien er, stemmer nok de forventningene overens med hva du får. Det stopper derimot ikke Formula 1: Drive to Survive fra å være en veldig underholdende dokumentarserie som byr på alt fra heseblesende raske biler til mellommenneskelig drama, og fargerike personligheter. Du trenger heller ikke være interessert i sport eller kunne noe om Formula 1 fra før for å like det man får servert her. Selv om man vet hva man får, anbefales den på det sterkeste.

Anbefalte artikler