Den ultimate filmreiseguiden

This content has been archived. It may no longer be relevant

Er du litt sånn som meg som ikke helt har bestemt deg for hvor du skal reise på ferie til sommeren enda, men du ønsker desperat å dra til et interessant sted? Er du også som meg og vil se steder du kjenner igjen fra filmer? Da trenger du ikke å lete stort lenger, nedenfor finner du nemlig den ultimate filmreiseguiden!

Venezia

Venezia er kanskje den ultimate italienske, romantiske byen. Derfor har den vært bakgrunnen for store actionfilmer som Lara Croft: Tomb Raider og The Italian Job fra 2003. I The Italian Job guider Mark Wahlberg og Charlize Theron oss gjennom trange gater og store rør i noen små Minier. Også James Bond tok turen til Venezia i 2006 i filmen Casino Royale. Han og Vesper tok noen rolige dager i båt og på hotell for å slappe av etter å ha vunnet i poker og banket opp Mads Mikkelsen og hans menn.

London

London er en av mine favorittbyer. Byen er vakker, full av liv og personlighet, og den har selvfølgelig også vært stjernen i mange store filmer og TV-serier. Skulle jeg nevnt alle hadde nok denne nettsaken blitt litt for lang, men under kommer en bitteliten smakebit på hva London kan tilby.

Ønsker du virkelig å bli kjent med storbyen kan du, som Sherlock Holmes i BBC-serien Sherlock, løpe fra 221B Baker Street til St. Bart’s Hospital til Trafalgar Square. Er du derimot av den mer stille typen kan du gjøre som Hugh Grant og spasere fra årstid til årstid mellom markedene i Notting Hill. Er du særdeles glad i hunder kan du også huske på at 101 Dalmantinere er fra London. For ikke å nevne at Millenium Bridge ble fullstendig rasert av dødsetere i Harry Potter and the Half-Blood Prince. Om broen fremdeles står der må du nesten dra til London for å finne ut av selv.

Ønsker du virkelig å bli kjent med storbyen kan du, som Sherlock Holmes i BBC-serien Sherlock, løpe fra 221B Baker Street til St. Bart’s Hospital til Trafalgar Square.

Hellas

Jeg skal ikke prøve å stikke under en stol at de greske øyene ligger trygt og godt i mitt hjerte som noen av mine favorittreisesteder, og derfor vier jeg et avsnitt til dem her. Et av de vakreste stedene som finnes er nok øyen Santorini, en øy som du så smått får oppleve i Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life da et bryllup blir avbrutt av et stort jordskjelv. Dersom du ikke er en person som ønsker å være i sentrum for naturkatastrofer kan du la deg inspirere av Mamma Mia! og dra til øyen Skopelos. Her kan du synge og danse til ABBA-musikk uten at lokalbefolkningen kommer til å si noe på det (fordi de kan alle sangene de også). Ønsker du derimot å oppleve noe av fastlands-Hellas kan du gjøre som James Bond i For Your Eyes Only og se hvorfor Meteora er på UNESCOs verdensarvliste.

Siste podcaster

Anbefalte artikler