Vårmusikk for Vårsjeler

UKAS LÅT: Kongle – God Natts Søvn

På en lett drømmende gitar og imponerende skjønn tekst, legger i Bergensbaserte Kongle ut på en velfølende ballade om det som for mange av oss nok er en favorittaktivitet: å ha en god natts søvn. Men det aller beste er allikevel den småeksperimentelle men drivende gode pianobeaten som går igjennom hele låten. Et skikkelig Kinderegg av en låt, med andre ord.

 

Anna Kajander – Idioti

Med det som kanskje er Norges peneste dialekt, legger Anna Kajander ut på en nærliggende låt hvis tekst er litt for lett å kjenne seg igjen i. Når dette også kombineres med hennes vakre stemmeprestasjoner, vet du at dette kommer til å bli en suksess. Da er det heller ikke rart at vi plukket henne ut som en av de artistene vi tror kommer til å oppleve stor vekst i 2019. Nært og kjært fra Nord-Norges neste store poet.

 

Egge – The Milk

Å beskrive musikken til EGGE er i seg selv vanskelig, men eksperimentell Bergensk indiepønk kan være ett godt forsøk. På sterkt varierende elektroniske effekter og gitarakkorder som både er på rett og feil sted samtidig, er dette en spennende miks av sammenhengende og usammenhengende lyder som allikevel fungerer til det ypperste sammen. Gøyalt.

 

JODDSKI – Kom Hjem (med Salvador Sanchez og Anne Rindahl)

I en låt som tar JODDSKI tilbake til sitt mest ekte, viser Bodørapperen frem akkurat hvorfor han er Nordlands beste rapper. I heftige bars om tidligere tider ut ifra stratupen, viser dette en artist som er lei av å hele tiden prøve å bygge opp noe nytt kun for å gjøre det. Nå, på minimalistiske beats og mørke historiefortellinger, skal det skjæres helt ned til beinet. Nå er JODDSKI klar til å komme kjem.

 

Oral Bee – Svever (med Mr. Pimp-Lotion)

Med både trompeter og blest legger Oral Bee ut på en poppete og totalt oppimpet raplåt det er lett å digge til. Med piano og gjestevers fra Mr. Pimp-Lotion, viser dette en Oral Bee i storstemning. Kanskje mest sammenlignbart med hans tidligere superhits “Høyt Over Oslo” som han hadde med Morgan Sulele, er dette en låt hvor Oral Bee vil lære verden hvor gøy det kan være å være pappa. Da er det jo ekstra bra at låten ble minst like gøy.

 

Enforcer – Muere por el Diablo

70-tallsaktige riff og vokaler som minner om klassiske rock-anthems er det svenske Enforcer leverer i deres nye singel Muere por el Diablo, som av enda visste grunner de har valgt å synge på spansk. Det gjør derimot ikke noe med kvaliteten, hvor metallbandet tar svingninger som minner mye mer om klassisk hardråkk enn metall. Under spillelistemøte ble dette beskrevet som en “Rock You Like a Hurricane” på spansk, og bedre beskrivelse er det vel strengt tatt ikke å få.

 

Cage The Elephant – House of Glass

Mørk indiegitar med småvibber til country er driveren I Cage the Elephant sin nye låt House of Glass. Når det kombineres med frontmann Matt Schultz aggressive vokal og psykotiske tekst, er resultatet en psykologisk utfordrende potpurri av angst og paranoia. En heftig miks, kan en altså si, og en likesåheftig banger.

 

Her kan du også sjekke ut A, B, og C-listen til Studentradioen på Spotify!

Anbefalte artikler