Kraftidioten.. på amerikansk vis

Mange norske filmelskere kjenner kanskje igjen filmtittelen Kraftidioten, regissert av Hans Petter Moland. Vel, hadde du ikke hørt om han fra før av, får du en ny sjanse nå. Moland, i samarbeid med Frank Baldwin, Michael Shamberg og Finn Gjerdrum, har bestemt seg for å lage en ny versjon av filmen, satt i USA, med ingen ringere enn Liam Neeson i hovedrollen. Så hva handler filmen om?

Filmen tar sted ved tettstedet Kehoe i USA. Vi møter Nels Coxman, som jobber som snøpløyer. Han  sørger for at strekningen mellom Denver og Kehoe holder seg åpen, selv i den harde vinteren. I starten av filmen ser vi at Coxmans sønn blir kidnappet og gitt en dødelig heroinoverdose. Coxman og kona får beskjed om at sønnen sannsynligvis var narkoman, og at de bare ikke visste om det. Nels tror ikke på dette, og bestemmer seg for å ta etterforskningen på sønnens drap i egne hender. Han vil finne de ansvarlige og drepe dem, uansett hvor mange håndtlangere han må gjennom før han finner dem.

Cold Pursuit har premiere 1. mars (foto: SF Studios)

Taken 4?

På mange måter kan plottet i grunn minne litt om en fjern versjon av det som kunne vært den fjerde installasjonen i Taken-serien. Filmen starter ved å sette tonen for en mørk action-thriller, men tar plutselig en brå vending om til en mørk komedie. Eller den prøver det, men skrenser litt i svingen. Som seer sitter man igjen litt forvirret over hva filmen forsøker å være. Hele filmen føles litt ubalansert med henhold til hvilken sjanger den vil være. Liam Neeson spiller rollen han har spilt mange ganger før, og det er ingenting nytt eller spennende med måten han spiller på. Liker du action, litt mørk komedie og Neeson, er filmen helt grei. Men ikke forvent noe mer enn det.

Cold Pursuit har premiere 1. mars (foto: SF Studios)

Ubesvarte spørsmål

Det filmen bommer litt på, er å plukke opp igjen tråder som blir liggende løse. Det er mange spørsmål som dukker opp underveis, og karakterer man gjerne ville visst mer om, men som forsvinner helt fra filmen. Dette fører til at hele filmen føles litt uferdig. Filmen har vibber som kan minne om andre filmer, som for eksempel Fargo, med at en “vanlig” mann plutselig ender opp i en haug med drapssaker, og ulike narkogjenger starter en gjengkrig rett under nesen på politiet. Men når det kommer til kvalitet, klarer den ikke å måle seg med Fargo. Dersom du tenker å se filmen, anbefaler jeg deg å se den originale Kraftidioten før eller etter, så du kan se hvordan den originale versjonen av filmen er.

Filmen har premiere i Norge den 1. mars og har fått aldersgrense 15 år på grunn av flere blodige volds-og drapsskildringer.

Siste podcaster

Anbefalte artikler