Klassisk, men fresht

UKAS LÅT: Romskip – Ser På Deg
Det er deilig å endelig høre noe ung, ordentlig bergensk rock, spesielt nå i rappens storhetstid. Romskip består av Adam Kollen på gitar og vokal, Nikolai Hervik Olsen på gitar, Sondre Fagernes Thues på bass, Didrik Von Hanno Kjersem på slagverk og Daniel Rognes på synth. Til sammen danner de solid garasjerock. «Ser på deg» gir assosiasjoner til band som Fjorden Baby og John Olav Nilsen & Gjengen, og nå når begge disse bandene har gitt seg er det deilig at Romskip fortsatt holder det gående med vokal som synger at «Vi driter i det folk sier vi skal gjøre på TV» til deilig gitar.

Gundelach – Bolder
Gundelach har for lengst etablert seg som en av Norges mest interessante pop-artister. Interessen for musikk har nok hatt står påvirkning av Oslos klubbmiljø, som han allerede som 16-åring var en del av, med sitt fake legg og ønske om DJ-jobb. Gundelach arbeider nå med et spennende prosjekt, hvor han lager musikk inspirert av kunstneren Edvard Munch. «Bolder» er første singel ut,  inspirert av maleriet «Selvportrett i helvete». Ut av dette maleriet kom en behagelig, drømmende, melankolsk, klubbete singel.

Doddo – Himmelen Griner
Doddo var kanskje på sitt største i 1997, da han var vokalist i Unge Frusterte Menn og ga ut «Jeg vil bare ha en mann». Da bandet ble oppløst gjorde Doddo alt annet enn å drive med musikk. Han skrev bøker, lagde kabaret og skrev enorme mengder med blogginnlegg om Brann. Nå, etter mange år er han tilbake i musikkbransjen, først med albumet «La oss ta en idealist», og nå også med den nyutgitte singelen «Himmelen Griner». Singelen er en visesang som kritiserer hvordan vi velger å overse miljøproblematikken. En enkel sang, med et viktig budskap.

Secret Treehouse – Kind of Special
Secret Treehouse balanserer et sted mellom gitarstyrt rock og elektronisk pop. «Kind of Special» er en røff låt, men med en deilig vokal. Den kan minne om musikken til 2000-bandet Briskeby, men hakket freshere og mer moderne. Dette er en sjanger jeg har savnet i norsk musikk, så jeg kan ikke vente på hva Secret Treehouse har på lur.

Simen Mitlid – Tell Me Everything
Simen Mitlid har vært en del av den voksende indie-scenen allerede fra da han ga ut sitt første album i 2015. Nå har han kommet med en ny singel «Tell Me Everything», som er en behagelig, drømmende låt, som balanserer mellom singer/songwriter-sjangeren og indiepop. Bekjente av han mener det burde kalles «skandinavisk furuskogsmelankoli», noe som ikke er så rart med artistens opphav på Os i Hedmark. 

Angelo Reira & Martin Hazy – Lille Thailand
Angelo Reira og Martin Hazy er kanskje ikke helt ukjente navn for deg som hører på hip hop. Nå har de to rapperne tatt flyet fra Bergen og havnet i «Lille Thailand». Singelen er første låt de gir ut sammen, i et større samarbeidsprosjekt mellom de to rapperne. «Lille Thailand» kødder med Thailandsk kultur, hvorav jentene blant annet har fått navnet Pad Thaia. I mars slippes resten av samarbeidsprosjektet. Det blir spennende å se hva slags andre land de har rukket å besøke.

Skambankt – For en Evighet
Jæren-bandet Skambankt starter opp i tenårene, men det skulle mange år til før de virkelig slo gjennom. Men da det først smalt så holdt de det gående, og nå selv etter 15 år etter sitt første album forsetter de å levere knallbra hardrock. «For en Evighet» er en noe mildere låt enn mye av det tidligere de har gitt ut, men den bunnsolide teksten er ikke byttet ut.

Anbefalte artikler