Spillelisten uke 8

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det er bare 44 uker igjen av 2016. De ukentlige spillelistene til Trigger inneholder syv sanger fra et bredt sjangerutvalg. Denne er intet unntak.

Shakanaka – Don’t Know Much

Garasjeduoen fra Bergen har ganske lang fartstid fra de lokale scenene, tidligere under navnet Berlingo; med en sound hentet fra britiske arbeiderklassebyer anno Oasis’ samtid, tilført norske tekster. Nå har de signet med Vibbefanger, og tar forhåpentligvis skrittet ut i den store verden med engelske tekster og usannsynlig god popmelodisk teft, trukket inn i et skranglete lo-fi-lydbilde.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/196206495″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

 

Living – Cerulean

Låten er den andre singelen til brasilianske Lucas de Almeidas drømmepop-prosjekt, men gjengen er allerede klar for showcasefestivalen SXSW i Austin, Texas. Etter at de Almeida utvidet Living til en lokal supergruppetrio med bassist Nora Tårnesvik (Marble Pools) og slagverktraktør Sturla Kverneng (Hvitmalt Gjerde), har ting akselerert, med flere Granbar-konserter og kommende musikkvideo og Diamond Club-singel. Dessverre kom en brann i veien for releasekonserten 18/2, men de er å finne i Oslo under by:larm 2. mars.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/246028815″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

 

NO ZU – Spirit Beat

Bandleder Nicolaas Oogjes har samlet en ‘kult av kollektiv bevissthet‘ i NO ZU (Nicolaas Oogjes Zoo Unlmtd), med base i Melbourne. Spirit Beat er passende nok singelen fra andrealbumet til kulten, som har valgt å kalle sjangeren for ‘heat beat’. I en æra hvor generell beatmusikk enten er påtatt ironisk, som YG-trap, med klagende messing om å holde ting ekte, eller et hedonistisk maraton, som techno, med kokaindrevne dansegulv som aldri stopper, er dette forfriskende. Med flytende instrumentalmusikk overstrødd av ekte ektehet, hvor inspirasjonskilder fra hellenisme til house ikke drukner hverandre, hvor det bare handler om å bevitne hvordan den mellommenneskelige avgrunnen kan brolegges med gode intensjoner.

Neida. Albumet Afterlife er ute, hør på det.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/241588423″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

 

Electric Eye – Mercury Rise

Dette er psykedelisk rock i sin pureste form, med tydelige nikk til den komplette spennvidden fra Cream til Brian Jonestown Massacre. Electric Eye (et navn som må være hentet fra en Judas Priest-låt, selv om bandmedlemmene ikke sier det høyt) er amerikansk psych, uten innblanding fra Pink Floyd og samtidsbehovet for selvrealisering gjennom drugs. Bergensbandet slapp 5. februar et helt album med materiale i tråd med denne edruelige visjonen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/184848015″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

 

Ivan Ave – Moves

Oslorapperen har en flyt og ro uten sammenligning i detta landet, og høres genuint amerikansk ut over de jazzede produksjonene til Mndsgn. Det etterlengtede debutalbumet Helping Hands kom 12. februar, og er en reise gjennom forsvunnet tid, til VHS-kassettene som måtte spoles tilbake og akutt angst hver gang man knuste noe som så dyrt ut. Det er heldigvis lenge siden 90-tallet, og nå vet jeg forskjellen på kitsch og ekte kønst. Ivan Ave er i sistnevnte kategori.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/231188688″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

 

MK’s Marvellous Medicine – Lady In Red

Marie Kristin Dale er et musikalsk talent uten like! Her er det en stemme som kan minne om vår alles kjære Lady Gaga og en rockete bluesgitar som tilsammen utgjør bandet MK´s Marvellous Medicine. De er et bergensbasert band med tre bandmedlemmer og farter for tiden rundt på velfortjente gigs rundt omkring i landet. Bluesrock er en sjanger som er en sjelden vare i Norge, og vi er meget takknemmelig for MK´s Marvellous Medicine som blåser liv i den igjen.

DAUNT – Love Slows Things Down

Elektronikk og tradisjonell instrumentering over en deilig groove. Noen ganger må man holde ting så enkelt som mulig. DAUNT er fra London og har foreløpig veldig liten fanbase, men det kommer til å endre seg fort. Falsetten som drukner i refrenget er uanstendig kynisk produksjonsteknikk som fremkaller gåsehud uten gåseøyne. Jeg vil bo inni denne låten.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/246197283″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=’150′ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler