Hardtslående punk på Kvarteret!

Fredag 8. februar var det klart for en aften med hardcore-punk, moshing og full fart! Leiving + DRITTMASKIN i en utsolgt speilsal på Kvarteret. Med et par pils innabords og uten å egentlig vite så mye om bandene eller musikken deres, bar det til Kvarteret.

Leiving:

Da bandet trådte opp til scenen, med Hiphop spilt høyt på anlegget, virket det ikke helt som det var hardcore-punk som sto på tapetet. To gitarister med fargerike Fender Telecastere og vokalist med caps og bandana foran ansiktet. De så med andre ord ikke ut som en hardbarka punkergjeng. Uansett så gikk det ikke mange sekundene før jeg skjønte hva den neste halvtimen skulle bringe. Høy musikk og slossing, akkurat som det skal være på en slik konsert!

Leiving in action! – Foto: Samia Rojas

Til å begynne med merket jeg at publikum var litt slappe.  Som om vi var kommet for å stå stille, høre nøye etter på musikken, analysere taktskift og lete etter spretne vokalmelodier. Det virket ikke som om det var dette Leiving forventet av oss, så vokalisten hoppet likeså greit ut foran scenen for å starte moshpit. Og det fungerte virkelig som en wakeup-call, fra dette øyeblikket og ut kvelden var stemningen i publikummet satt.

Jeg var dog litt skuffet over det musikalske innholdet til bandet, da jeg digger låtene deres på Spotify. Mange av de elementene jeg likte så godt, som koringene og brekkene, kom ikke så tydelig fram live. Lyden var også litt all over the place og ingen av instrumentene kom bedre fram enn andre.

Uansett hvordan lyden var, synes jeg at bandets energi virkelig var det som gjorde konserten bra. Siste sangen deres beviste dette i aller største grad, da både unge og gamle, menn, kvinner og alt imellom tok del i kveldens heftigste moshpit. Her ble punkens kjærlighet tydelig vist. Hver gang jeg falt i bakken, ble det alltid strukket ut en svett og klam hånd for å løfte meg opp igjen. Leiving fikk publikummet fra å være en litt sliten gjeng, til å bli å en felles masse av adrenalin og svette!

 

DRITTMASKIN:

På forhånd hadde gitaristist Avstralopithecvs sagt at hvis konserten ble utsolgt ville han spille naken, så skuffelsen var stor da han fremdeles hadde boxer og joggesko på seg da han kom opp til scenen. Det kom fram i ettertid at han ble nektet av arrangøren å spille naken, så det får vi nesten bare tåle. Spesielt siden resten av konserten deres var så bra!

Gitarist Avstralopithecvs – Foto: Samia Rojas

Da de begynte å spille innså jeg at DRITTMASKIN er ett band som funker bra på plate, og jævlig bra live. Bandet var tight og gitarlyden rå. Jeg ble også utrolig imponert over vokalisten Grindarap, som leverte en effektiv halvtime med intens screaming! Og alt i pitch, i den grad punk behøver det. Musikken deres live var mye mer thrashy og intrikat enn forventet, men ikke noe mindre rå og hardcore av den grunn. Det var derimot tydelig at det var litt monitorproblemer på scenen og litt uplanlagt feedback, noe som tok litt vekk fra konsertopplevelsen.

Det var en litt annen stemning blant publikummet under DRITTMASKIN enn Leiving. Det var mindre moshing, men derimot mer synging med og headbanging. Til tider følte jeg virkelig at gulvet kom til å gi etter under oss. Det skjedde dessverre ikke, til tross for iherdige forsøk av alle oss på foran scenen.

 

Etter siste sang + encore forlot jeg Kvarteret med et smil om munnen og ikke mer stemme igjen. Med andre ord en vellykket konsert! Og hvis DRITTMASKIN eller Leiving kommer tilbake igjen, så står jeg klar på første rad igjen!

Anbefalte artikler