Ville tilstander

Derin – Focaccia

Focaccia er en av de ferskeste låtene til unggutten Derin, en 17 år gammel rapper fra Bergen med et mesterlig grep på ordene. I låten Focaccia, legger han frem noen heftige bars med kulturelle referanser så det suser om ørene, noe han gjør med en ekstrem treffsikkerhet oppå en enkel beat som vekker minner til klassikere som Apache av The Sugarhill Gang. Men selv om beaten minner om det eldre, skinner de popkulturelle referansene fra hele spekteret, med hint til både Løvenes Konge, Biggie Smalls, og Jorja Smith. Diggbare greier fra en diggbar artist.

Safario – Mowgli

Med Mowgli viser Safario hvorfor han fikk varme opp for Arif og Unge Ferrari på Oslo Spektrum i fjor. Den relativt unge rapperen fra Holmestrand leverer en av de sterkeste flowene i bransjen på en tight beat med heftige vokaleffekter. Eksperimentelt og mesterlig levert av en vi ser frem til å høre mer i fra.

Nauuda – Late Night Walk

Denne duoen fra Arendal mekker småeksperimentell lo-fi med aspekter i fra både hip-hop og electronica, noe som blandes inn i en herlig miks av en pianodrevet lyd og naturlyder kombinert med kreativ bruk av instrumentelle stemmeelementer. Med en chilleaktig feel er dette en låt som minner mye om den 24-timers aktive musikkradioen lofi hip hop radio på YouTube de aller fleste nok har greid å snuble over i løpet av det siste året. Og med tanke på kvaliteten som ligger over denne, er ikke det akkurat en dårlig sammenligning.

Gurls – Dis Boy

Samlet i det de selv kaller et “musikalsk friminutt”, mekker Gurls jazzy og svingete popmusikk. I den catchy skjønnheten Dis Boy har de fått med seg Emilie Nicolas, noe som resulterer i en smooth og sassy kjærlighetsvise av det utradisjonelle viset. Gøy musikk det skal bli enda gøyere å se live.

Pen Gutt – Independent

Pen Gutt lager humoristiske rap-tekster på norsk, og det gjør han veldig bra. Med en sterk tendens til “in you face” tekster, rapper han i Independent om å gå sin egen vei og å tørre å ta de valgene en tar. En klassisk skryte-rap på humoristisk vis, godt akkompagnert av en rolig men tight beat. Når dette igjen legges til Pen Gutts raske ordføring, kan dette bare gå en vei: rett inn på din neste spilleliste.

VUYO – Under the Stars

VUYO mekker lo-fi hip-hop med rap som heller mer mot spoken-word, og dette er noe han gjør usedvanlig godt. I låta Under the Stars kombineres en tung trommebeat med lett piano og akustisk gitar i en vekkdrømmende kombinasjon som vekker lengsel etter noe mer. Dette forsterkes videre i en nydelig tekst om det å kjempe for å komme dit en er i dag, noe som går ufattelig godt til den ellers rolige beaten den stilles til. Klasse musikk av klasse artist.

HAVSUN, Hanne Mjøen – Pillow

Med røttene godt plantet i et av Norges mest profesjonelle management, kan en trygt si at HAVSUN allerede stiller sterkt i bransjen. Og det er ikke rart med musikk som dette. Akkompagnert av den nydelige stemmen til Hanne Mjøen, viser han i Pillow en evne til å skape lett og hverdagslig elektropop tilpasset selv de mest kritiske ører. Lett å lytte til, lett å like.

 

Anbefalte artikler