Harmløs rosa klump!

Når man tenker på Nintendos store serier, tenker man gjerne på Mario og Zelda, og når man tenker på deres mindre, men likevel kjente serier, er det ofte snakk om Metroid eller Star Fox eller noe slikt. Noen vill kanskje også til og med nevnt F-Zero. For meg personlig er det en serie jeg ikke hadde tenkt på i disse to eksemplene: Kirby. Ikke fordi jeg ikke vet hvem Kirby er, men fordi serien lever i en rar verden mellom stor serie, og liten serie. Det er jo faktisk slik at Nintendo har gitt ut ganske mange Kirby-spill opp igjennom årene, mer enn de “mindre” seriene, men ingen av dem har opplevd like stor suksess som de “store” seriene. Nå har Nintendo Switch også fått sitt eget Kirby-spill, nemlig “Kirby: Star Allies”, og jeg har fått oppleve hvorfor Kirby så ofte er brakt frem i rampelyset av Nintendo… og hvorfor han ikke er like populær som “storebrødrene” Link og Mario.

Sulten?

Kirby: Star Allies handler sjokkerende nok om… Kirby! Jeg vet, overraskende, sant? Nei, i all seriøsitet (eller, ihvertfall så seriøs man kan være når man snakker om en rosa, organisk støvsuger formet som en fotball med bein…) handler spillet om at Kirbys fiender får “onde hjerter”, og det er Kirbys jobb å finne ut hvorfor, og redde dagen igjen. Dette gjør du med Kirbys kjente innsugnings-manøver, som absorberer kreftene til de som blir… spist? Ja, vi går for det. Kirby kan på denne måten kaste flammer, slenge jojo’er, fekte med sverd, bruke kampsport-trekk og gjøre mange andre varierte angreps, basert på hvem han spiser. Nytt av året er at Kirby nå kan alliere seg med disse fiendene. I stedet for å bare spise dem, så kan man nå ha opp til fire forskjellige karakterer kjempende på skjermen samtidig. De kan også kombinere kreftene sine på forskjellige måter. Dette gir spillet et kreativt nivå-design, selv om utfordringene aldri blir så veldig vanskelige…

Kirby kan kombinere krefter i dette spillet! (Pressefoto: Nintendo)
Kirby kan kombinere krefter i dette spillet! (Pressefoto: Nintendo)

Spiller 1, spiller 2, spiller 3, spiller 4…

Det som løftet dette spillet ganske kraftig for meg, var flerspiller-modusen. Jeg var glad i New Super Mario Bros.’ flerspiller-modus, men siden de spillene er mer utfordrende, ble “samarbeidet” litt vel aggressivt. Da er det mye kjekkere i det lange løp å kunne samarbeide i slike enkle baner som det er her i Kirby: Star Allies. Spillet lar spiller 2, 3 og 4 få velge hvilken av de tre hjelpekarakterene den vil være, og kan også bytte med fiender den finner, på samme måte som at Kirby kan rekruttere dem. Dette er supert for deg som har barn som vil spille, eller en bedre halvdel som ikke er en spiller, men som ønsker å ta del i interessen din!

En av truslene i dette spillet er en stor kule, oppbygd av mange Waddle-deer! (Pressefoto: Nintendo)
En av truslene i dette spillet er en stor kule, oppbygd av mange Waddle-deer! (Pressefoto: Nintendo)

Dette er… ett spill!

Når man ser på dette spillet, så ser man definetivt… ett spill! For all del, spillet ser bra ut, det, og musikken er faktisk veldig bra (som ett tilbakeblikk på Nintendos musikkstil før Switch-tiden), men det er lite som stikker ut. Kirby og vennene er søte, bakgrunnen er fargerike, men det er det. Dette er også et av mange Kirby-spill med lignende grafikkstil, så man kan vel kanskje ønske at dette spillet tok en ny vending, slik som Mario og Zelda, og ikke gjør atter en gang det samme som tidligere?

Solid spill, men…

Når man leser denne anmeldelsen, kan man fort se hvorfor Kirby ikke ble det store, på samme måte som Mario og Zelda. Solid spillstil, men veldig enkelt. God grafikkstil, men ikke noe ekstra-ordinært. Dette spillet er bra, men ikke noe utenom det vanlige. Jeg synes det er et bra, men kommer nok ikke til ville spille det igjen senere.

Dette er en kort anmeldelse for meg, fordi Kirby: Star Allies er et lett spill å anbefale, eller å ikke anbefale. Hvis du liker de enkle 2D-platformere, eller et kjekt samarbeids-spill, anbefaler jeg dette spillet, men hvis du trenger noe mer utfordrende, eller noe annet enn det du har hørt om her, er nok ikke Kirby: Star Allies det du skal inhalere…

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Sesongavslutning
    Det nærmer seg sommer, og for en gangs skyld er hele programmet tilstede! De diskuteres litt om Summer Game Fest og hva vi ser frem til utover sommeren, samt minring og kos i studio. I studio: Agnar, Benedikte, Ole, kristian, Carl-Eirik, og Johannes

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler