Hardcore anbefaler: Ether One

This content has been archived. It may no longer be relevant

I et forsøk på å rense harddisken på min Playstation 4, ettersom flere store spillinstallasjoner stadig får mindre og mindre plass, bestemte jeg meg for å komme meg gjennom spillbiblioteket jeg hadde installert. Takket være de gratis månedlige spillene til Playstation Plus har det begynt å bli en del av dem. Ether One, som opprinnelig ble gitt ut til PC i fjor, er en av dem. Helt siden spillet var gratis i mai har det ligget der og ventet på at jeg skulle prøve det. Endelig er det din tur.

Vakre omgivelser

Ether One ble utviklet av et nokså lite spillstudio, White Paper Games, og det har virkelig sjarmen til et indiespill. Det er et førstepersons spill der du skal utføre ulike oppgaver og puslespill for å komme deg videre. Dette foregår i nydelige landskap som må utforskes og er spillets sterkeste side. Spillet er laget i Unreal Engine, og grafikken minner litt om den realistiske tegneseriefølelsen Bioshock Infinite hadde. Det er utrolig vakkert og man får lyst til å utforske alt. I tillegg er den verdenen de har skapt ikke bare vakker, men også engasjerende. Det er alt fra gamle gruver til engelske landsbyer og det er noe som virkelig bør oppleves.

Unikt og spennende gameplay

Spillet handler om en person som jobber som en «Restorer»  for Ether Institute of Telepathic Medicine som ved hjelp av moderne maskiner kan gå inn i pasienters minner. For å ikke røpe for mye av historien i spillet, kan det likevel nevnes at plottet går ut på at man skal bevege seg inn i minnene til 69 år gamle Jean Thompson, som lider av demens, slik at man skal forsøke å finne minnene hennes. I minnene møter man ikke på andre personer, men ved hjelp av notater skrevet av andre mennesker og en lege som kommuniserer med deg og hjelper deg, skal du kunne bevege deg dypere inn i minnene.

I spillet har man en base som man når som helst kan teleporteres til, hvor man kan oppbevare gjenstander man finner underveis og lese notater som er blitt funnet. Det er flere ting som er nokså ubrukelige, men i håp om at det en gang skal bli nyttig endte jeg fort opp med å ta vare på alt jeg fant. Puslespillene varier i vanskelighetsgrad og kan til tider være nokså vanskelig, men som regel går det greit og utforskingen av verdenen er i fokus.

Spillet er fullt av vakre omgivelser. (Skjermdump Ether One, White Paper Games)
Spillet er fullt av vakre omgivelser (Foto: Skjermdump/White Paper Games).

Jeg må innrømme at jeg faktisk ikke har fullført spillet. Men jeg ble umiddelbart hektet og endte opp med å spille mye lenger enn planlagt. Målet med spilløkten var å finne ut om jeg skulle slette spillet eller beholde det, og jeg kommer definitivt til å beholde det. Ether One er et vakkert spill, med en historie som er godt skrevet og får deg til å tenke. Hvis du liker utforsking, puslespill, gåter og vakre omgivelser så er dette et spill for deg.

 

Interessert? Se traileren til spillet her:

 

 

 

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Sesongavslutning
    Det nærmer seg sommer, og for en gangs skyld er hele programmet tilstede! De diskuteres litt om Summer Game Fest og hva vi ser frem til utover sommeren, samt minring og kos i studio. I studio: Agnar, Benedikte, Ole, kristian, Carl-Eirik, og Johannes

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler