Motivert Kjelsrud Johansen: – Jeg skal levere

En av vinterens mest omtalte overganger mellom de syv fjell er Henrik Kjelsrud Johansen til Brann. Etter at Jakob Orlov forsvant hjem til Sverige, og Torgeir Børven i tillegg ble solgt til Odd, hadde man en jobb å gjøre på Kniksens plass. Steffen Lie Skålevik hadde returnert etter et halvt år langt lån på Sørlandet, men bak ham i rekken hadde man bare aldrende Azar Karadas.

En kinkig situasjon i utgangspunktet, men det var en ting som gjorde den enda vanskeligere. Brann hadde nemlig på dette tidspunktet allerede én utlending for mye i troppen. Dette medførte at rødtrøyene bare kunne jakte spisser som ikke føyde seg inn i den allerede stappfulle utlendingskvoten. Klubben gjorde blant annet fremstøt på daværende Sant Etienne-spiss, Alexander Søderlund. Han krevde for mye penger, og endte til slutt opp på Lerkendal. Daniel Chima Chukwu spilte i Lyn og Molde fra 2010 til 2015, og kunne derfor registreres på lik linje med norske spillere. Også nigerianske “Chima” valgte å vende hjem til gamle trakter. Han vraket Brann og signerte for Molde og Ole Gunnar Solskjærs i stedet.

Hør intervjuet med Kjelsrud Johansen her:

Supporterkritikk

Derfor var det mange av Branns tilhengere som rynket på nesen da valget falt på Henrik Kjelsrud Johansen. En mann som i løpet av halvannet år i Vålerenga har nettet seks mål på 36 kamper. Branns nyervervelse sier han har prøvd å unngå den verste kritikken.

– Litt får man jo med seg, men når man skjønner at det er ting der ute så gidder man på en måte ikke å lese det. Men det er litt av sjarmen med de største klubbene. Hadde jeg ikke taklet det hadde jeg heller ikke hatt noe her å gjøre, sier 25-åringen.

Han er også enig med de som sier at han ikke har levert godt nok.

– Jeg har ikke scoret nok mål, det er det ingen tvil om. Men jeg føler at jeg har tatt steg hele veien. Høsten med Vålerenga i fjor var første gang jeg har fått tillit over tid, påpeker han.

Til tross for tilliten fra Ronny Deila i Vålerenga, hentet hovedstadsklubben inn flere spisser i vinter, og Johansen havnet i kulden på Østlandet.

– Om jeg er helt enig i det som skjedde der får være en annen diskusjon. Da Brann kom på banen gikk ting relativt fort, sier han, før han legger til:

– Nå er jeg her, og det er jeg veldig fornøyd med.

– Sunn konkurransesituasjon

Både Lars Arne Nilsen og Henrik Kjelsrud Johansen har uttalt at “Kjell” er som skreddersydd for LANs taktikk. Likevel ser det ut til at 25-åringen fra Gjøvik må finne seg i å være andrevalg, enn så lenge.

– Det er tøff konkurranse med Skålevik. Han har vært bra, og scoret nå senest på søndag (mot Bodø/Glimt). Men vi er to ulike spisstyper, og det tror jeg er sunt for laget, sier Brann-spissen.

På spørsmål om hvor mange mål han scorer i år, ønsker ikke Gjøvik-mannen å komme med et konkret svar.

– Det er livsfarlig å komme med et tall. Men jeg skal krige meg inn, og levere når jeg får muligheten.

Det er nok av spillere som har gått fra Vålerenga til Brann i nyere tid og hatt suksess. Ruben Kristiansen, Daniel Braaten, Amin Nouri og Sivert Heltne Nilsen, for å nevne noen. Så gjenstår det å se om Henrik Kjelsrud Johansen kan stilne kritikerne i år.

Siste podcaster

  • Vi elsker å hate

    Det sies at følelsen av å elske er sterkt knyttet til følelsen av å hate – og i Offside er det lite vi elsker mer enn å hate.

    Med pils i blodet og en viss Champions League-kvartfinale ferskt i minnet, byr en Vålerenga/Manchester City-fan og en Lillestrøm/Manchester United-fan på het stemning i studio. Hvorfor er egentlig rivaliseringen mellom klubber så intens?

    Følg oss på Instagram: offside_srib

    I studio: Simon Harbo, Jonathan Broome & Mathias Mæland

Anbefalte artikler