Motivert Kjelsrud Johansen: – Jeg skal levere

En av vinterens mest omtalte overganger mellom de syv fjell er Henrik Kjelsrud Johansen til Brann. Etter at Jakob Orlov forsvant hjem til Sverige, og Torgeir Børven i tillegg ble solgt til Odd, hadde man en jobb å gjøre på Kniksens plass. Steffen Lie Skålevik hadde returnert etter et halvt år langt lån på Sørlandet, men bak ham i rekken hadde man bare aldrende Azar Karadas.

En kinkig situasjon i utgangspunktet, men det var en ting som gjorde den enda vanskeligere. Brann hadde nemlig på dette tidspunktet allerede én utlending for mye i troppen. Dette medførte at rødtrøyene bare kunne jakte spisser som ikke føyde seg inn i den allerede stappfulle utlendingskvoten. Klubben gjorde blant annet fremstøt på daværende Sant Etienne-spiss, Alexander Søderlund. Han krevde for mye penger, og endte til slutt opp på Lerkendal. Daniel Chima Chukwu spilte i Lyn og Molde fra 2010 til 2015, og kunne derfor registreres på lik linje med norske spillere. Også nigerianske “Chima” valgte å vende hjem til gamle trakter. Han vraket Brann og signerte for Molde og Ole Gunnar Solskjærs i stedet.

Hør intervjuet med Kjelsrud Johansen her:

Supporterkritikk

Derfor var det mange av Branns tilhengere som rynket på nesen da valget falt på Henrik Kjelsrud Johansen. En mann som i løpet av halvannet år i Vålerenga har nettet seks mål på 36 kamper. Branns nyervervelse sier han har prøvd å unngå den verste kritikken.

– Litt får man jo med seg, men når man skjønner at det er ting der ute så gidder man på en måte ikke å lese det. Men det er litt av sjarmen med de største klubbene. Hadde jeg ikke taklet det hadde jeg heller ikke hatt noe her å gjøre, sier 25-åringen.

Han er også enig med de som sier at han ikke har levert godt nok.

– Jeg har ikke scoret nok mål, det er det ingen tvil om. Men jeg føler at jeg har tatt steg hele veien. Høsten med Vålerenga i fjor var første gang jeg har fått tillit over tid, påpeker han.

Til tross for tilliten fra Ronny Deila i Vålerenga, hentet hovedstadsklubben inn flere spisser i vinter, og Johansen havnet i kulden på Østlandet.

– Om jeg er helt enig i det som skjedde der får være en annen diskusjon. Da Brann kom på banen gikk ting relativt fort, sier han, før han legger til:

– Nå er jeg her, og det er jeg veldig fornøyd med.

– Sunn konkurransesituasjon

Både Lars Arne Nilsen og Henrik Kjelsrud Johansen har uttalt at “Kjell” er som skreddersydd for LANs taktikk. Likevel ser det ut til at 25-åringen fra Gjøvik må finne seg i å være andrevalg, enn så lenge.

– Det er tøff konkurranse med Skålevik. Han har vært bra, og scoret nå senest på søndag (mot Bodø/Glimt). Men vi er to ulike spisstyper, og det tror jeg er sunt for laget, sier Brann-spissen.

På spørsmål om hvor mange mål han scorer i år, ønsker ikke Gjøvik-mannen å komme med et konkret svar.

– Det er livsfarlig å komme med et tall. Men jeg skal krige meg inn, og levere når jeg får muligheten.

Det er nok av spillere som har gått fra Vålerenga til Brann i nyere tid og hatt suksess. Ruben Kristiansen, Daniel Braaten, Amin Nouri og Sivert Heltne Nilsen, for å nevne noen. Så gjenstår det å se om Henrik Kjelsrud Johansen kan stilne kritikerne i år.

Siste podcaster

  • Fullstappet suppeskål med europeisk krydder
    Martin Primavera to Offside, here we go! Mathias, Simon og nysigneringen tar dere gjennom ukens europeiske fotball. Vi blir kjent med nykomlingen, og får hans syn på både suppe og ballspill. Semesterets første quiz er one to remember! I studio: Mathias Mæland, Simon Harbo, Martin Primavera Følg oss på Instagram: @offside_srib

Anbefalte artikler