Star Wars er tilbake

Det har vært mye hype rundt Star Wars det siste halvåret, og dette er jo selvfølgelig fordi det 13. desember kom en ny film, Star Wars: The last jedi.

Star Wars er back, baby!

Denne filmen er den andre utgivelsen i den nyeste Star Wars trilogien, hvor den første levde opp til alles forventninger, men gjorde denne det? I vår bok, JA! Star Wars har beveget seg litt ut av de samme gamle mønstrene og inn i en ny retning, samtidig som de klarer å holde seg tro til tradisjoner og universet. Filmen fortsetter der vi slapp i “The force awakens” og tar historien videre med Rey, Finn, Poe og den gode gamle traveren Luke Skywalker. Filmens handling utspiller seg bare over noen få døgn, noe som gjør at filmen pakker inn karakterutvikling og mye action på kort tid. Selv om tidsrommet er knapt, har filmskaperne gjort det på en fantastisk måte.

Etter vi har sett filmen, sitter vi (selvfølgelig) igjen med en del spørsmål. Noen karakterer fikk ikke den oppfølgingen de fortjente, men dette kan være med vilje for å vise noen karakterens plass i universet som mindre. De setter opp historien for neste film, og når man går ut av salen, virker to år som en uutholdelig venteperiode. Selv om vi sitter igjen med spørsmål, er vi fortsatt veldig fornøyd med det nye tilskuddet i denne storslåtte trilogien. Vi gleder oss allerede til å se hvordan den siste filmen utspiller seg.

 

Utfordrende og trygg

Rey, spilt av Daisy Ridley, og Luke Skywalker, spilt av Mark Hamill. (Foto: Stillbilde)
Rey, spilt av Daisy Ridley, og Luke Skywalker, spilt av Mark Hamill. (Foto: Stillbilde)

Denne trilogien virker som Disneys reboot av Star Wars, så det å implementere gamle kjennskaper blir en viktig del for å holde en nostalgisk følelse over serien. En sak som kan være fin å trekke frem er Disney sin egenskap til å ikke bare bygge trygghet i det gamle, men å tørre å presse grensene litt på nyskapninger. De lager en film som en gammel Star Wars fan vil kunne finne nostalgi i, men samtidig en film som kan appellere til nye fans.

Vi velger spesifikt å ikke si noe direkte om handlingen i filmen, fordi en film av slik natur blir en “spoiler-felle” på alle måter. Det vi kan si er at det sjelden man går inn i en kinosal så gira, og kommer ut så forbauset. Star Wars: The Last Jedi blir heller en gigantisk anbefaling fra oss i Kinosyndromet. Dette er en film som fortjener en stor popcornbøtte og ekstra snax på siden.

Vi vil gi filmen ti av ti porgs. Vi vet at du skal se den, og vi tror du vil elske den like mye som oss.

Anbefalte artikler