Rockemusikal i Grieghallens kjeller

I Hedwig and the angry inch møter vi Transkvinnen Hedwig Robinson, som etter en mislykket kjønnsskifteoperasjon nå sitter fraskilt og alene i en trailerpark i Kansas. Hennes store drøm om berømmelse og livet som rockestjerne har falt i grus etter at hennes store kjærlighet Tommy stakk av med alle låtene, og nå selv har oppnådd stjernestatus. Hun er nå på turne med sitt eget band, og Hedwig er bitter.

DNS møter Broadway

Hedwig and the angry inch er en rockemusikal skrevet av John Cameron Mitchell, første gang fremført i 1998. Den Nationale Scene (DNS) har valgt å legge forestillingen til Dovregubbens hall. En location som passer perfekt til denne forestillingens uttrykk. I rollen som Hedwig ser vi Pål Rønningen briljere. Hans tolkning av Hedwig er god, både når hun viser seg på sitt sterkeste, men kanskje aller mest når hennes svake sider skinner igjennom. Rønningen klarer godt å formidle fortellingen gjennom sang, og med en stemme som imponerer. Apropos imponerende sangprestasjoner skinner Ameli Isungset Agbota i rollen som Hedwigs makker, Yitzhak.

Fenger publikum

Stykket blander teater- og konsertformen og får tilskuerne hektet på kroken fra åpningsscenen av. Sjeldent har jeg vært del av et mer ivrig publikum. Energien i stykket varer hele veien igjennom og halvannen time gikk nesten for fort.
Regissør Lisa Kent lykkes godt og har klart å skape et stykke hvor skarp humor og brutalt alvor ikke overskygger, men heller utfyller hverandre.

Musikalen Hedwig and the angry inch er en internasjonal anerkjent musikal som har høstet flere priser. Fallhøyden er stor, men DNS og Lisa Kent har klart det.

Hedwig spilles i Dovregubbens hall fra og med lørdag 11.november, og husk at DNS har studentrabatt på sine billetter.

Anbefalte artikler