Spillelisten Uke 23

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/325460701″ params=”color=3de213&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Ukens Låt: Jazz Spastisk – Fresh Oranges

Ukens låt kommer fra Skottland, nærmere bestemt Edinburgh, fra beatmakerene, DJ, og produsentene Jazz Spastisk. En låt som ikke varer i en evighet, men etterlater deg sulten for mer. 90-talls-vibben er klart til stede og med en mesterlig jazz-sampling er lite som kan gå galt når man smeller denne opp. Karene kommer snart med et nytt album som har fått navnet Scratch & Sniff. Hold et øye åpent for denne, og be til de høyere makter at noen snart booker de til Bergen.

Iman Omari feat. Buddy – Blackwoods

L.A-duden, Iman Omari serverer en blanding av jazz og funk. Denne kombinasjonen av sjangre gir en god vibe. Han startet sin karriere ved å være produsent for Kendrick Lamar og OverDoz, som er veldig fett. Musikken hans er preget av gitarstrenger, trumpeter og chill melodier som er med på å skape et bra lydbilde.


Fazerdaze- Take It Slow
Denne gruppen fra New Zealand med vokalisten Amelia Murray, gir oss en god dose drømmepop. Sangene hennes består som oftest av gitarer, trommer og keyboard. Den avslappende stemmen hennes gjør at man drømmer seg vekk. Fazerdaze er et bra musikkalternativ til sommeren, fordi den har avslappende melodier som igjen gir deg gode vibber.  

Ursular- Nocturne

Det dystre bandet fra Berlin, kan også beskrives som doom-rock. Låten gir konnotasjoner til St. Vitus og svenske Witchcraft. Du blir tatt tilbake til doomens høytid, det sene 60-tall og den åtte minutters lange musikalske reisen er rett og slett fantastisk og nostalgisk.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/325012526″ params=”color=00cc11&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Baro – Sexy // Lay You Down

Baro har vært innom listen en gang tidligere dette semesteret, og da leverte han en deilig lo-fi rockelåt ved navn Pretty. Siden den gang har han sluppet et album; Just Problems You Need To Know. Dette er første låten på dette albumet, og hele albumet er vel verdt å sjekke ut. Baro beveger seg gjennom flere sjangre, og mestrer på mange måter dette skiftet mellom rock, hip-hop, soul og RnB. Sexy // Lay You Down er en låt bestående av to mindre låter, og man merker skiftet, uten at dette blir et problem. De to korte låtene passer bra i hverandres selskap.  

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/324567647″ params=”color=00cc11&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Lemony Kravitz –  Hypnic Jerk

Den mindre kjente broren til den amerikanske sangeren Lenny Kravitz? Nei, tviler nok sterkt på det. Her er ingenting som minner om gode gamle Kravitz. Lemony Kravitz er mest sannsynlig et band, hehe. Ikke så mye annet å finne om disse uten at de er fra metropolen Melbourne. Låten starter med et host og et kremt, og tar deg inn et velkjent psykedelisk landskap påvirket av Lemony Kravitzs egne stil.  

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/325402594″ params=”color=00cc11&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Pregnant – Wimp

Et nytt tilskudd til det flotte amerikanske plateselskapet Golden Brown som blant annet har Shadowgraphs, som har vært innom listen et par ganger dette semesteret, i katalogen. Det høres egentlig ut som mange av elementene i låten er ut av takt på starten, men etterhvert skjønner man at det er gjort med vilje og at det egentlig er ganske så kult. Pregnant kommer med sitt første album i slutten av juni, så det er bare å holde et øre åpent.

Anbefalte artikler