Spillelisten uke 20

Ukas låt : Ganezha x Imsito – Eg Ser Deg

Det begynner å nærme seg neste to år siden Ganezha opptrådde på Kulturelle Toner som vi arrangerte sammen med Skumma Kultur. På den tiden har det utviklet seg helt enormt! En evig fet EP (Bloodsport) og flere samarbeidspartnere senere skapte han uten tvil en minnerik kveld på Hulen forrige fredag. Det resulterte selvsagt i den øverste plassen på spillelisten denne uka. På den nyeste låta til Ganezha har han med seg Imsito og sammen resulterte dette i en tung og dyster låt, som jeg kan signere på at er like bra live som inni hodetelefonene. FETT.

Unni og Thor tok en prat med gjengen backstage på Hulen før konserten de hadde forrige fredag. Her kan du høre intervjuet:

Misty Coast – Leap Year

Bergen har de siste årene blomstret av psykedeliske musikkprofiler av forskjellige slag. Misty Coast er et duoprosjekt som har et popbasert musikkpreg som de formidler gjennom et psykedelisk image både live, via musikkvideoer og nydelige fargebruk på albumbilder. Dette utgjør at bandet mikser psych med pop. Den defuse og lyse vokalen blandet med den skarpe melodien og fungerer klokkeklart sammen!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/319551469″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Soft Ride – The Sun in Her Eyes

Det å skape så sommerlige låter i dette turbulente været som Norge har å tilby. Det er veldig mange band som er i hi hele vinteren og skinner frem mot sommeren, og det er da det er nydelig at det finnes prosjekter som Soft Ride. Med medlemmer fra energiske Bloody Beach og euforiske Electric Eye, er det uten tvil et utløp fra deres side å skape prima solskinnsmusikk. Et nydelig tilskudd til ukas spilleliste!

Algiers – The Underside of Power

Det er lenge siden vi har hatt en så energisk og dansbar låt på spillelisten! Med elementer tatt fra gospel, soul, pop og rock er dette en låt som erobret vår oppmerksomhet. Kunne vært lillebroren til Aretha Franklin, broren til Jimi Hendrix og den politiske retningen fra Edwin Starr, sitter vi igjen med det amerikanske bandet Algiers.

Moor Mother x Mental Jewelry – Hardware

Som den beste representanten for eksperimentell musikk innen hiphop står ansvarlig. Sammen med Mental Jewelry har de laget låta Hardware som er en tung låt med enormt mange elementer som tilsammen utgjør fire mørke og intense minutter med enormt fascinerende musikk. Det er ikke lenge siden hun opptrådte på Borealis Festivalen, der hun ble omtalt som en unik hiphop artist, og har virkelig åpnet ørene våre for mørke sider ved hiphop. Vi bøyer oss i støver for Moor Mother as.

Big Thief – Shark Smile

Ikke for å favorisere, men dette er uten tvil favoritten på ukas spilleliste, heh. Melodien, sammen med vokalen til Adrianne Lenker og den skarpe gitaren til Buck Meek er pure magi! Gjengen fra Brooklyn står fremfor albumslipp i begynnelsen av juni. Med gode tilbakemeldinger fra Pitchfork og flere gigs booket for sommeren, er Big Thief virkelig et navn som burde være å lokalisere i enhver platesamling i enden av dette året.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/321009858″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/319197044″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Nitetides – Saturn

Utenomjordiske inspirasjonskilder og euforisk drømmende jazz/soul, har kvartetten Nitetides fra Los Angeles såvidt begynt verdensherredømme. Med rolige 319 likes (for alt handler vel om likes?) sitter vi her i Trigger og undrer over hvorfor dette bandet ikke er å finne på programmet til flere festivaler denne sommeren. Det er helt utrolig å høre så mange elementer fungere så fint sammen, til tross for at alle elementene er rimelig dominerende. Har lett for å bli kaotisk, men her klarer Nitetides å bringe frem det beste i hver enkelt musiker og flette det sammen til en låt som er fantastisk nydelig. Kjærlighet alle veier!

Anbefalte artikler