Eksamensstresset?

Mangler du motivasjon til å lese? Kjenner du at bare det å åpne boken virker meningsløst og slitsomt? Føler du at du heller vil bruke fire timer på å brette sammen sokker enn å begynne å skrive på den oppgaven du egentlig skal skrive? Ta deg en pause. Rettere sagt; en filmpause. Hvis man først skal prokrastinere, kan det vel like gjerne være for å motivere seg selv til å lese?

Elle Woods kjemper for å komme inn på Harvard Law (foto: fox film as)
Elle Woods kjemper for å komme inn på Harvard Law (foto: fox film as)

Du kan få til alt du bestemmer deg for

Elle Woods ser ut som en typisk dum, amerikansk bimbo som ikke bryr seg om annet enn å være populær og å ha den nyeste vesken fra Chanel i skapet. Hun er leder for søsterskapet på Colleget hun går på, og har en bachelor i handel og tekstiler. Fyren hun dater skal bli advokat, og på jubileumsdagen deres bestemmer han seg for å dumpe henne. Han kan ikke bli sett sammen med en som ser så useriøs ut som Elle.
Elle blir knust og bestemmer seg for å vinne ham tilbake, og måten hun skal gjøre det på er å komme inn på Harvard Law. Hun bestemmer seg for å søke og lager en søknadsvideo som hun sender til universitetet. Hun jobber beinhardt og leser intenst for å klare å bestå opptakskravet og eksamen. Med hjelp fra venninnene sine i søsterskapet, klarer hun å komme inn på Harvard. Hun er overlykkelig og kan ikke vente til eksen hennes ser henne og vil ta henne tilbake. Da han fortsatt ikke tror på at hun er smart nok til å klare seg som advokat, innser Elle at han alltid kommer til å anse henne som for dårlig for ham. Hun blir rasende og bestemmer seg for å bli den beste studenten på Harvard og vise ham hvor flink og smart hun er.

Selv om Elle kanskje starter å lese kun for å vinne tilbake kjæresten, blir hun etterhvert kjempeinteressert i faget og blir flinkere enn noen andre på kullet sitt.

Selv om du liker rosa betyr ikke det at du ikke er seriøs (foto: fox film as)
Selv om du liker rosa betyr ikke det at du ikke er seriøs (foto: fox film as)

Lettbeint og motiverende

Lovlig Blond kom ut på kino i 2001, og gjorde det greit da den kom ut. I senere tid har den blitt plukket opp igjen av mange og rost for sitt gode budskap og intellektuelle humor. I hovedrollen ser vi Reese Witherspoon, som mange vil påstå fikk sitt store gjennombrudd gjennom denne filmen. Den er regissert av Robert Luketic, som vi også kjenner fra romantiske komedier som The Ugly Truth og The Killers. Med andre ord er dette en mann som har peiling på lettbeinte feel-good-filmer, og det er på høy tid at det blir alment godkjent. En lettbeint feel-good-film kan være noe av det beste å se når du føler deg stresset og trenger noe du kan koble ut med i et par timer.

Filmen har flere nyttige budskap om hvordan du skal kunne bli suksessfull, selv om folk tviler på deg. Filmen lærer oss at selv om folk kanskje har fordommer om deg, kan du alltid endre det ved å vise deg selv slik du selv mener at du bør sees. Førsteintrykk stemmer ikke alltid, og det er filmen svært god til å få frem. Selv om du skulle gjøre det dårlig på én eksamen, betyr ikke det at du ikke kan gjøre det bedre på den neste. Du kan studere eller gjøre akkurat hva du vil, og hvordan du kler deg eller hvilke andre interesser du har i tillegg skal ikke kunne stoppe deg fra å gjøre det. Elle Woods viser oss klart og tydelig at hvis du virkelig vil noe, så kan du få det til hvis du kjemper for det og jobber for å nå målet ditt. Sist men ikke minst handler filmen om å ha tro på seg selv. Du er bedre og flinkere enn du tror at du er.

Så hvis du kjenner at skolepresset tynger, og at alt kjennes meningsløst før eksamen; ta deg en liten pause, se Lovlig Blond, og hør på hva Elle sier. Du er smartere enn du tror, og hvis du bestemmer deg for å klare dette, kan du klare hva som helst!

Siste podcaster

Anbefalte artikler