Topp 10 filmer med Robert Downey Jr.

This content has been archived. It may no longer be relevant

Lei av vinter, kulde og regn? Kjenner du influensaen komme krypende? Da er det ikke stort annet å gjøre enn å krype under dyna med en god film, og en skål popcorn, og hva er vel bedre enn å se en film med Robert Downey Jr.? Her får du en liste over de 10 beste filmene med jernmannen selv (i tilfeldig rekkefølge):

1. Goodnight and good luck

I denne filmen får vi se Downey i George Clooneys drama om den kalde krigen. Krigen er på sitt mest spente punkt, fjernsynsapparatet er helt nytt og den superkonservative Joseph McCarthy er senator i landet. Er du fan av historiske/politiske filmer, er denne helt klart innafor!

2. Sherlock Holmes

Definitivt en av rollene Downey kler best. Det er nærmest umulig å ikke bli forelsket i detektiven med det rufsete håret og den småfrekke tonen. Sammen med sin kompanjong Dr. Watson må Holmes løse mysterier for å hindre truslene som henger over England. Etter du har sett denne, må du få med deg oppfølgeren også; Sherlock Holmes: A game of Shadows. 

3. Charlie: The life and art of Charlie Chaplin

Laget som en hyllest til stumfilm-kongen selv. Filmen inkluderer flere Chaplin-klassikere som blant annet Chaplin som spiller tennis med Groucho Marx og arbeidet med globusdansen i the great dictator. I tillegg får du insiktsfulle intervju med Downey, Johnny Depp og Woody Allen.

4. Tropic Thunder

Er du av typen som elsker god gammeldags amerikansk slapstick-humor, er denne filmen kanskje verdt å sjekke ut. En actionkomedie med kjente skuespillere som Ben Stiller og Jack Black (og Robert Downey jr., selvsagt). Filmen handler om noen selopptatte skuespillere som bestemmer seg for å lage tidenes beste krigsfilm. Regissøren bestemmer seg for å forlate settet, og derfra må de finne veien ut av jungelen i Sørøst-Asia.

5. Kiss Kiss, Bang Bang

I denne filmen får vi se Downey som den simple småtyven Harry Lockhart. Han vil forandre seg og begynne å ta riktige valg, men han vet ikke hvordan. Et mordmysterie fører Harry sammen med en privatdetektiv og en mislykket skuespiller.

6. Wonder boys

En av Downeys litt eldre filmer. En engelskprofessor prøver å samle sammen de løse trådene i livet sitt. Kona hans er i ferd med å forlate ham, elskerinnen hans er gravid, en av studentene hans går rundt med pistol, en redaktør har ventet i 7 år på at boka til professoren skal bli ferdig, og en Marilyn Monroe-jakke har blitt stjålet.

7. Iron Man

Helt klart en av Downeys mest ikoniske roller. Du vet at når du tar deg i å kalle en skuespiller for navnet på en av karakterene hans, at han virkelig har gjort en god jobb i den rollen. I Iron Man spiller Downey den suksessfulle milliardæren Tony Stark som leder en våpenindustri. Livet hans blir brutalt endret når han en dag blir kidnappet og holdt til fange i en hule, hvor han blir tvunget til å lage våpen for en terrorgruppe. Etter en eksplosjon er brystet til Tony fullt av metallsplinter som truer med å grave seg inn i hjertet hans, og finner en måte å lage en armert drakt som både holder metallet unna hjertet hans og kan hjelpe ham med å komme seg vekk fra hulen i live.

8. Iron Man 2

Du kan si hva du vil om den første oppfølgeren til Iron Man, men du kan ikke stikke under stolen at Downey gjør en knalljobb her også. Han leker seg i rollen som Tony Stark. Nå som hele verden vet at Tony er Iron Man, ønsker han å fermheve Iron Man-draktens teknologiske fremtrinn. Dette gjør han ved å lansere hans avdøde fars Stark Expo, som er en utstilling med humanitære nyutviklinger basert på Iron Man-draktens teknologi. Men med stor suksess følger det også med et par fiender…

https://www.youtube.com/watch?v=FNQowwwwYa0

9. The Avengers

Sammen med andre superhelter som Captain America, Thor, Black Widow, Hawkeye og Hulken, må Tony gå sammen i gruppen The Avengers for å redde kloden. Guden Loke truer med å starte en intergalaktisk krig mot menneskeheten, og det er opp til The Avengers å stoppe ham.

10. Iron Man 3

Lei av Iron Man? Aldri! Det er i hvert fall ikke Robert Downey jr. Etter at The Avengers reddet jorden ved slaget i New York, har ikke livet vært like enkelt. Tony sliter med panikkanfall og PTSD. Han vil sørge for at den han elsker mest er trygg; Pepper. Når The Mandarin truer nasjonens sikkerhet, må Tony ut på en jakt for å finne de ansvarlige, som vil teste ham til det ytterste. Kan dette være slutten for Iron Man?

Forøvrig kan du også se Robert Downey jr. i Chef, som kom ut i 2014 og som snart kommer på DVD. I mai kan du få nok et gjensyn med Tony Stark i The Avengers 2: Age of Ultron. Vi gleder oss!

Hva er din favoritt Downey-film? La oss få vite det i kommentarfeltet nedenfor!

Siste podcaster

Anbefalte artikler