Det lojale publikum

Når serier lages vet ofte ikke serieskaperen hvor lang levetid serien kommer til å ha. Dette avhenger av hvor lenge TV-selskapet vil holde serien på luften. Noen ganger overstiger serien deres velkomst. Et eksempel på dette har vi i Dexter som mange vil si burde endt etter sesong 4. I andre tilfeller kanselleres serier før de noen gang får muligheten til å virkelig skinne. En av disse seriene er Firefly som ble tatt av lufta etter bare en sesong.

Fellesnevneren for disse seriene er at de varte så lenge som de gjorde på grunn av deres tilhengere. Til tross for ens subjektive mening om en series kvalitet, blir seriens skjebne avgjort av deres publikums lojalitet. Kinosyndromet vil dermed hylle fire lojale hverdagshelter som fortsatt ser på serier som har vært på TV i alt fra 12-60 år. Vi skal finne svaret på spørsmålet om hvorfor de har brukt sin verdifulle tid på dette.

Supernatural
Fra venstre: Jared Padalecki, Jensen Ackles og Misha Collins fra serien Supernatural (Foto: flickr/Tabbycatz_68)

Supernatural er en amerikansk grøsser-serie som har gått på amerikansk TV siden 2005. Serien har dermed 12 sesonger. Den ble nettopp fornyet til enda en sesong og det vises ingen tegn til en slutt i den nærmeste fremtid. Lene Blikås har sett på alle sesongene. Siden hver episode varer i ca 45 min og det hittil er 256 episoder av serien, har Lene brukt over 192 timer på sexy engler og demoner.

Hvor lenge har du sett på serien?
Jeg har sett på serien i 3 år.

Hva liker du med serien?
Det er egentlig de kjekke guttene som interesserer meg mest, men det er jo også en ganske spennende serie.

Hvordan har serien utviklet seg?
Det begynte med spøkelser, nå handler det om guder og engler. Nå er det vel kanskje litt vel overdrevet overdrevet. Jeg tror ikke de kan gjøre noe mer ut av det.

Kommer du til å gå lei?
Nei, men må nok ta noen pauser innimellom kjenner jeg.

FUN FACT: Sesong 1 hadde bare et budsjett på 20 000 dollar. Dette er inkludert skuespillerlønn og spesialeffekter.
Stjernene i serien Grey's Anatomy (Foto: Scanpix)
Stjernene i serien Grey’s Anatomy (Foto: Scanpix)

Gray’s Anatomy er et amerikansk legedrama som har gått på amerikansk TV siden 2005 og har 12 sesonger. Camilla Engström Skavland har sett alle 284 episoder av serien, noe som tilsvarer 199 timer av lege/sykepleier-forplay.

Hvor lenge har du sett på serien?
Jeg har sett på serien siden 2012.

Hva liker du med serien?
Det var vel det at det hadde kommet ut 8 sesonger som gjorde at jeg kunne binge som faen. Jeg er også sykt fan av Cristina Yang.

Hvordan har serien utviklet seg?
De første 8 som jeg kunne se på rad var sykt kjekke, men de kunne stoppet der. Nå føler jeg at de melker kuen sykt mye. Jeg har sett på serien så lenge at jeg egentlig ikke har noen valg enn å bare fortsette.  My mother did not raise no quiter!

Kommer du til å gå lei?
Jeg ble lei for 3 sesonger siden. (After the crash, de som vet, vet)

FUN FACT: Serien skulle egentlig hete Complications.
south park
Noen av de mange karakterene som har dukket opp på South Park gjennom årene (Foto: AP Photo/Comedy Central)

South Park er en amerikansk animert komiserie for voksne som har gått på Comedy Central siden 1997. Her i Norge har den blitt vist på TV2, MTV, NRK og Comedy Central Norge. Viljar Tornøe har sett alle sesongene av serien. Siden det er 277 episoder og hver episode varer i ca 22 min, har Viljar brukt ca 101 timer på å lære seg nye og interessante måter å banne på.

Hvor lenge har du sett på serien?
Jeg har siden jeg var 8 år, altså i hele 19 år.

Hva liker du med serien?
Den har humoren som jeg liker. Det er veldig på kanten og på spissen. Med dette mener jeg at de sier ting som andre ikke tør si på TV.

Hvordan har serien utviklet seg?
Det starter å bli mer og mer komplekst. Før var hver episode individuelle, men nå lager de episoder som henger sammen gjennom hele sesongen. Før tok de for seg et konsept eller noe som de syns var viktig å ta opp. Nå tar de tar de frem temaene på en mye mer kompleks måte.

Kommer du til å gå lei?
Jeg har periodevis gått litt lei hvor jeg ikke har fulgt med, men så er det så fint at du kan slutte å se på en serie en stund og heller ta det opp igjen og se det sammenhengende. Jeg kommer til å se på det så lenge det går på, fordi de som lager det er hysteriske og sykt flinke. De lager jo en episode på en uke som er helt syykt!

FUN FACT:  Karakteren Butters bursdag er 11. september (9/11)
Dr.Who sine stjerner fra 2010 til 2013 (Foto: Doctor who spoils/BBC)
Dr.Who sine stjerner fra 2010 til 2013 (Foto: Doctor who spoils/BBC)

Dr. Who er en britisk science-fiksjon-serie som har gått på BBC siden 1963. Her i Norge har de senere sesongene blitt vist på NRK2. Serien er kjent for sine fantasifulle historier og oppfinnsomme lavbudsjettseffekter. Dr. Who har egentlig 827 episoder, men dessverre har 97 episoder gått tapt. Århundres Dr. Who-fan, Jonatan Zetterdahl, påstår å ha sett alle de resterende episode. Alle episodene helt frem til det store avbrekket i 1989 varte i ca. 24 minutter. Når serien ble gjennopplivet i 2005 endret spilletiden til ca. 45 min per episode. Hvis vi legger alt dette til med juleepisodene og TV-filmene, kan vi regne vi med at Jonathan har brukt 353 timer, aka 14,7 hele dager på å finne ut hvem Dr. Hvem er.

Hvor lenge har du sett på serien?
Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror jeg har sett på det siden 2006.

Hva liker du med serien?
Liker vel mest at det er en unik måte å kunne fortelle historier på, der mye av det som er vanlig i film/TV-serier ikke holder forfatteren tilbake. Den er også goofy og ikke altfor seriøs, men kan ha sine veldig følsomme stunder også.

Hvordan har serien utviklet seg?
Serien har vel utviklet seg både på godt og vondt. Det kommer vel egentlig helt an på hvem som spiller i serien og hvem som er manusforfatter. Litt fra og til, akkurat der.

Kommer du til å gå lei?
Tviler sterkt, men så er jeg sta også. Kommer nok ikke til å gå lei selv om det skulle komme noen dårlige episoder.

FUN FACT: Serien ansatte BBCs første kvinnelig produsent, Sydney Newman.

Siste podcaster

Anbefalte artikler