Spillelisten uke 11

Ukas låt: Hvitmalt Gjerde – Lys

Det er ikke lenge siden vi i Trigger Bergen smelte inn Hvitmalt Gjerde på lista, og her er de igjen! Vi kan ikke legge skjul på at vi har enormt høye forventninger til deres slippfest som skal loses i gang på Landmark på fredag. De leverte en solid smakebit av deres arbeid på støttefestivalen til Garage, men ser for meg at de er rastløse til å vise alt hva de er gode for. Under ukas sending pratet vi om å trekke tråder tilbake til eldre band innenfor sjangeren surfrock, både Beach Boys, Pixies i noen grader og Beatles på sitt mest dansbare. Hvitmalt Gjerde har enormt mye energi som de har bygget opp etter et rolig dykk under jorden, men nå er de tilbake. Og det merkes!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/311693997″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Svalestup – Alt Du Treng

Det er en ting med band fra Nord og å synge på dialekt. Det er en sjarm og en nærhet med det å høre låter på morsmålet. Det er en skranglete vri på vokalen med en repeterende melodi som er absolutt oppskriften på en indielåt. Låta fra Svalestup kan absolutt sammenlignes med tidligere Ukas Låt fra bandet Dunderhonning. De er, som de selv påpeker, krysser en god del sjangre mellom garagerock vokalmessig, melodiøs pop og fengende refreng. Det er en fullkommen låt fra den spennende trioen, Svalestup.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/308909203″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Cold Creek – Even Keel

Det merkes at bandet har et kaldt preg over sitt musikalske lydbilde, som nok stammer fra deres opprinnelige hjemsted. De har i motsetning til Svalestup, engelskspråklig vokal, som gjør at bandet har et mer internasjonalt preg. Bandet har varmet opp for flere store artister. Nå er det snart på tide at bandet kommer seg ut av support-boksen og setter opp sin eget velfortjente turnè. Det er nøyaktig et år siden vi hadde Cold Creek inne på lista sist, og de har nå fått et mer skranglete vokalmessig preg, noe som vi liker veldig godt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/309316771″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Herman Wildhagen – Friends

Vi pratet under ukas sending at denne låta har et helt vidunderlig dynamisk lydbilde. Det er ofte at artister tar for lett på avslutningene sine å driver å fader ned, eller bare kutter av altfor brått. Det nyeste materialet til Herman Wildhagen gjør at vi sitter igjen å husker ingenting av begynnelsen av låta, nemlig fordi slutten er som et slag i trynet. På den gode måten, heh. Heia Herman!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/309786751″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

The Courtneys – Minnesota

Det er noen ti-år siden både Patti Smith og PJ Harvey satte sine navn innen for punk. The Courtneys har nå begynt å gå samme stien. Det er en låt med mye tæl og er har et punk-preg over det hele. De beskriver seg selv som pop-inspirerte sjeler. Det merkes lite i deres utgivelser, dessverre. Om de har bomma eller om de bare tøyser med oss, er vanskelig å si. Men fett, det er det ihvertfall!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/305483300″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Hollow Everdaze – Catastrophe

Vi klarer alltid å ende opp med å rusle noe fra Melbourne eller Brisbane inn på lista hver eneste uke. Hvorfor? Fordi Australia har den feteste musikkarenaen i hele verden, spør du oss. Det virker som musikere fra Australia er i en evig inspirerende kjele som aldri stopper å koke. De er i likhet med mye fra de Australske kanter, innenfor den psykedeliske musikk-stien.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/310057212″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Sacred Paws – Everyday

Om bandet har laget en deal med Rusted Root eller ikke, er låta skremmende lik “Send Me On My Way” som er soundtracket fra den søte barndomsfilmen Matilda. Det er en søt og melodiøs låt, med eksotiske røtter. Ganske stabil indierock fra London og Glasgow. Det er lite variasjon i elementer, men det er enormt fengende og er et fint tilskudd til ukas noe jordnære spilleliste hos oss.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/283590003″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler